Pūs smarkokas pietvakarių, vakarų vėjas, tad diena nebus labai šilta. Aukščiausia temperatūra vakariniuose rajonuose tesieks 17–19 laipsnių šilumos, rytiniuose svyruos tarp 20–22 laipsnių.

Vilniuje šiandien saulė žvilgčios pro debesis, bet lietaus nenumatoma. Temperatūra įdienojus bus apie 20 laipsnių šilumos.

Šeštadienį mūsų krašto orus lems nedidelis anticiklonas. Vėjas aprims, bus nepastovios krypties. Naktį lietaus nenumatoma, tačiau smarkiai padvelks rudeniu. Pietinėje šalies pusėje, kur bus šiek tiek debesų, oras atvės iki 9–11 laipsnių, o giedresnėje Žemaitijoje ir Šiaurės Aukštaitijoje šilumos beliks vos 5–8 laipsniai. Išimtis bus tik Kuršių nerija – ten laikysis apie 14 laipsnių šilumos. Paryčiu drėgnesnėse, žemesnėse vietose tikėtinas rūkas.

Šeštadienio dieną, ypač antroje dienos pusėje, iš pietvakarių artėjantis žemesnio slėgio sūkurys užtrauks dangų sluoksniniais debesimis, tačiau truputį palynoti gali nebent kur nors Žemaitijoje. Temperatūra visoje šalyje bus gana vienoda ir svyruos tarp 19–21 laipsnio šilumos.

Sekmadienį Lietuvą pasieks nedidelis, bet vandeningas pietinis ciklonas. Dangus apniuks. Naktį daugiausia vakariniuose, dieną jau daugelyje rajonų numatomi lietūs. Lyti žada sodriai, ypač arčiau jūros. Vakarinėje šalies pusėje vyraus ištisinis, rudeniškas lietus, o rytiniuose rajonuose dieną tikėtini trumpi, vasariški lietūs. Gali pagrūmoti ir perkūnija. Vyraus vidutinio stiprumo pietryčių, pietų vėjas. Debesuota naktis gana šilta - apie 10–15 laipsnių. Dieną vakariniuose rajonuose aukščiausia temperatūra tesieks 17–19 laipsnių šilumos, o rytiniuose rajonuose kils iki 20–23 laipsnių.

Pirmadienį ciklonas lėtai tols į šiaurę. Naktį palis dar daugelyje vietovių, o dieną lietūs daugiausiai laistys vakarinę šalies pusę. Vėjas išliks pietryčių, tik sustiprės iki 7–12 m/s. Temperatūra naktį bus palyginti aukšta, apie 11–16 laipsnių, o dieną dėl atplūdusios didesnės šilumos ir pasirodžiusios saulės temperatūra šoktelės iki 21–26 ar net 27 laipsnių.

Šiltas žada būti ir antradienis, tačiau vakarop Lietuvą gali pasiekti naujas pietinis ciklonas su dar viena lietaus porcija.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)