„Jos situacijoje tikrai nereikėtų kalbėti apie konkrečius portfelius konkretiems kandidatams. Tai, ką norėjau išgirsti iš jos dėl mūsų kandidato perspektyvos, aš išgirdau. Virginijus vertinamas labai rimtai, ji man asmeniškai padėkojo, kad Lietuva pasiuntė tokį įdomų, energingą ir dinamišką kandidatą, kuris tikrai pagyvins jos kabinetą, dėl to nėra jokių abejonių“, – žurnalistams Briuselyje sakė G. Nausėda.

Šalies vadovo teigimu, V. Sinkevičiui, iki šiol Lietuvoje einančiam ekonomikos ir inovacijų ministro pareigas, atiteksiantis portfelis EK turėtų būti susijęs su jo buvusia veikla.

„Būtų turbūt keista, jei būtų visiškai niekuo nesusijusi su jo buvusia veikla sritis, todėl manau, kad (reikia. – ELTA) stengtis išnaudoti jo geriausias profesines savybes ir jo norą tikrai padaryti daug, nes pats amžius suponuoja tą norą, kad žmogus nori nuversti kalnus ir gali nuversti tuos kalnus“, – kalbėjo G. Nausėda.

Prezidento teigimu, jis supažindino U. von der Leyen su Lietuvos prioritetais.

„Eina kalba apie tam tikrus ekonominius portfelius, tačiau, kaip ponia von der Leyen pajuokavo – visi nori ekonominių portfelių, bet jau pats pasiūlymas, mūsų kandidato pateikimas reiškia, kad turbūt, tikėtina, galėtų pretenduoti į tokį portfelį. Kaip ir Lietuvoje, taip ir čia norima skirti žmones į tokias pozicijas, kad jie atitiktų vienas kitą ir nereikėtų žmogui, atėjus į tą poziciją, mokytis iš naujo visos veiklos. Manau, kad į jo buvusias patirtis bus atsižvelgta“, – pridūrė prezidentas.

Kaip ELTA rašė jau anksčiau, V. Sinkevičių į eurokomisarus pasiūlė Seimo „valstiečių“ frakcija. Rugpjūčio 22 d. Seime buvo pritarta V. Sinkevičiaus kandidatūrai į EK narius, kurią vėliau patvirtino ir Vyriausybė.

Būsimoji Europos Komisijos pirmininkė U. von der Leyen savo komisarų komandą ketina pristatyti antradienį. Tai vokiečių politikė ketvirtadienį paskelbė tviteryje.