„Sanglaudos politikos, žemės ūkio, infrastruktūrinių projektų, inovacijų plėtros, energetinio saugumo finansavimas yra prioritetiniai Lietuvai klausimai. Atsižvelgdamas į Komisijos pirminį siūlymą reikšmingai mažinti Lietuvai sanglaudos politikos ir žemės ūkiui skiriamas lėšas, pakviečiau naująją Komisijos pirmininkę dar kartą įvertinti mūsų argumentus ir atitinkamai pirminę Komisijos poziciją,“ – po susitikimo sakė prezidentas.

Lietuva siekia, kad inovacijų ir aukštųjų technologijų kūrimo sritis gautų ne tik didesnį dėmesį ES darbotvarkėje, bet ir tinkamą finansavimą iš ES biudžeto. Ursulai von der Leyen pristatyti Lietuvos pasiekimai, pritraukiant informacinių ir finansinių technologijų įmones kurtis ir investuoti regione. Prezidentas su išrinktąja Europos Komisijos pirmininke aptarė ir naujosios Europos Komisijos formavimo eigą.

Susitikime taip pat diskutuota klimato kaitos ir tvarios valstybių plėtros klausimais.

G. Nausėda rugsėjo 4-5 dienomis lankosi Briuselyje. Antrąją dieną šalies vadovas taip pat susitiko su Europos Komisijos pirmininku Jeanu Claude‘u Junckeriu, Europos Vadovų Tarybos (EVT) pirmininku Donaldu Tusku. Po pietų numatytas susitikimas su būsimuoju EVT pirmininku Charles'iu Micheliu.