Pasak socialdemokrato, po trumpo vasaros atokvėpio „valstiečių“ krizė persikėlė atgal į Seimą, o V. Pranckiečio pasitraukimas iš „valstiečių“ gretų ne tik nesprendžia problemos, priešingai, ją tik paaštrina.

„Nepaisant to, kaip save vertina pats V. Pranckietis, jo politinė galia ir autoritetas kyla tik iš aritmetinės daugumos. Beje, jis ne kartą pabrėžė, kad yra Seimo pirmininkas, atstovaujantis daugumai. Dabar, praradęs valdančiųjų paramą, jis lieka plūduriuoti,“ – Eltai sakė G. Paluckas.

LSDP pirmininkas teigia, kad sudėtinga situacija valdančiųjų viršūnėlėse kliudys Seime spręsti svarbias žmonių problemas.

„Tai reiškia ir tai, kad Seimas lieka be realaus pirmininko. Seimo pirmininko įgaliojimų turinį sudarė ir turi sudaryti valdančiosios daugumos parama. Jeigu jos nėra, Seimo pirmininkas – tai tik kėdė be turinio. V. Pranckietį dabar galima vadinti ir Seimo kancleriu, sprendžiančiu ūkinius Seimo klausimus: jis nebeturi politinio autoriteto vairuoti ir veikti parlamento politinę darbotvarkę,“ – komentavo G. Paluckas.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis patvirtino, kad ketvirtadienį oficialiai traukiasi iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS). Po užsitęsusių ginčų su „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu prašymą dėl pasitraukimo V. Pranckietis vakare įteiks „valstiečių“ Kauno rajono skyriaus narių susitikimo metu.

R. Karbauskis yra sakęs, kad parlamento pirmininko pašalinimo procedūros Seimas imsis rugsėjį, ir užsiminė, kad dėl Seimo pirmininko pakeitimo balsuos daugiau nei 100 parlamentarų.