„Taip, penktadienį susitinkame su Lietuvos prezidentu. Prieš tai turime valdybos posėdį, po to visa valdyba važiuoja pas prezidentą. Prezidentas pageidavo, kad susitikimas vyktų pas jį,“ – Eltai sakė V. Pranckietis.
Seimo pirmininko teigimu, rudens sesijos prioritetas yra socialiniai reikalai, švietimas, aukštasis mokslas, korupcijos suvaldymas.

„Apie juos ir diskutuosime sesijoje. Prezidentas vakar paskelbė savo iniciatyvas, jos daug kur sutampa su Vyriausybės programos klausimais,“ – ketvirtadienį sakė V. Pranckietis.

Seimas kasmet renkasi į dvi eilines pavasario ir rudens sesijas. Seimo rudens sesija prasidės rugsėjo 10 d. ir truks iki gruodžio 23 d.

ELTA primena, kad pernai tradicinis Seimo valdybos ir parlamento vadovo susitikimas su tuomete šalies vadove Dalia Grybauskaite vyko irgi rugsėjo 6 d.

Prieš metus D. Grybauskaitė linkėjo parlamentarams baigti mėtytis purvais, kad Seimas dirbtų kokybiškiau ir atsakingiau.

„Labiausiai norėčiau matyti bendrą darbą, nes karuose laimėtojų nėra. (...) Taip, skirtingos nuomonės demokratijoje turi egzistuoti, tačiau visos jėgos negali būti nukreiptos į kenkimą ir mėtymąsi purvais,“ – sakė prezidentė.

D. Grybauskaitė pageidavo, kad šį Seimą „atsimintume kaip kuriantį gerovę žmonėms“.