VRK duomenimis, Gargždų apygardoje savo balsą atidavė 245 piliečiai (0,63 proc. visų rinkėjų), Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono apimančioje Žiemgalos rinkimų apygardoje – 230 rinkėjų (0,64 proc.), o sostinėje esančioje Žirmūnų apygardoje – 133 piliečiai (0,38 proc. nuo visų rinkėjų).

Savo valią sekmadienį vyksiančių rinkimų metu galės pareikšti šiek tiek daugiau nei 110 tūkst. rinkėjų. Žirmūnų rinkimų apygardoje yra įrašyta 35,1 tūkst., Gargždų – 39,2 tūkst., Žiemgalos – 36,1 tūkst. rinkėjų.

Balsavimas iš anksto yra organizuojamas Vilniaus miesto, Klaipėdos rajono, Joniškio rajono, Pakruojo rajono ir Šiaulių rajono savivaldybių pastatuose rugsėjo 4 ir 5 dienomis nuo 8 iki 20 valandos.
\
Žirmūnų, Gargždų ir Žiemgalos rinkimų apygardų rinkėjai, kurie dėl įvairių priežasčių bus išvykę į kitas savivaldybes, balsavimo iš anksto dienomis gali balsuoti ir apskričių centriniuose paštuose (Alytaus, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos, Vilniaus) jų darbo valandomis.

Parlamentaro mandato iš viso siekia 27 kandidatai: Žirmūnų apygardoje varžysis 11, Gargždų apygardoje – 10, o Žiemgalos apygardoje – 6 politikai.

Nauji rinkimai į Seimą Žirmūnų vienmandatėje apygardoje vyks po to, kai į Europos Parlamentą buvo išrinkta šioje apygardoje į Seimą patekusi Aušra Maldeikienė, o Žiemgalos ir Gargždų apygardose – po to, kai šiose apygardose išrinkti Seimo nariai Vitalijus Galius ir Bronius Markauskas po savivaldos rinkimų tapo merais.