Į NATO naująją būstinę Prezidentas atvyko po pietų. Prieš tai jis apsilankė Europos Parlamente, kur susitiko su europarlamento pirmininku Davidu Sassoli.

Pokalbis su NATO generaliniu sekretoriumi truko apie valandą. Susitikimo metu aptarta saugumo situacija, nustojus galioti sutarčiai dėl Vidutinio nuotolio branduolinių raketų. J. Stoltenbergas dar kartą pakartojo, kad tai įvyko dėl Rusijos kaltės ir NATO imsis visų priemonių.

Prezidentas taip paminėjo, kad „Rusijos požiūris, deja, nesikeičia“. Jis taip pat padėkojo visiems sąjungininkams, kurie prisideda prie Lietuvos saugumo.

Kartu G.Nausėda pažymėjo, kad dar yra daug, ką nuveikti Lietuvos saugumo stiprinimo srityje. Jis taip pat užsiminė, kad pasiekti 2 proc. BVP gynybai - ne riba ir darys viską, kad būtų pasiekti 2,5 proc.

Pasak Prezidentūros pranešimo spaudai, antrąją vizito dieną numatyti susitikimai su kadenciją baigiančiais ES Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku, Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claude‘u Junkeriu, išrinktaisiais Europos Komisijos ir ES Vadovų Tarybos pirmininkais Ursula von der Leyen bei Charles Micheliu.

Apsilankymas Briuselyje - tai jau šeštasis prezidento vizitas užsienyje.