R.Juknevičienė trečiadienį feisbuke rašė, kad būtent klimato kaitos klausimas yra šiuo metu vienas opiausių.

„Jeigu Lietuvos atstovas Komisijoje tikrai gaus Klimato kaitos portfelį, tai politiniu kampu žiūrint, ši kėdė bus viena karščiausių Europos Sąjungoje. Ne dėl to, kad klimatas šyla, bet todėl, kad Europos Parlamento rinkimuose didžiausiose valstybėse tai buvo tema Nr. 1, o Žaliųjų frakcija EP yra ugninga ? Ir ne tik jie. Klimato kaitos aktyvistų yra daug visose grupėse, nes tai tikrai labai rimtas klausimas. Dėmesys komisaro darbui bus ypatingas“, – socialiniame tinkle rašė R.Juknevičienė.

Ji rašė, kad V.Sinkevičiui nepavydi, nes Lietuvos valdžia šiam klausimui daug dėmesio neskiria.

„Nepavydžiu kandidatui, nes jis yra iš šalies, kur nei parlamentas, nei vyriausybė, nei didelė dalis visuomenės kol kas tuo nelabai domisi, bent jau visų lygių rinkimuose pas mus tai nėra prioritetinė tema“, – rašė EP narė.

Rasa Juknevičienė

Ji nepraleido progos sukritikuoti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininką Ramūną Karbauskį.

„Tačiau įspūdingiausia, kad kandidatas yra narys partijos su žaliųjų vardu, tačiau partijos pirminininkas ne tik yra didžiausias trąšų bei pesticidų prekiautojas, bet ir pila jų tonomis ant savo tūkstančių hektarų. Vakaruose toks Žaliųjų, tegu ir valstiečių, pirmininkas būtų absoliučiai nesuprantamas reiškinys. O kur dar jo šimtus litrų ryjanti „Escalade“...“, – teigė R.Juknevičienė.

„Tačiau linkiu sėkmės. Gal šis portfelis atneš didesnį supratimą apie ekologiją, švarią aplinką, medžius bei miškus ir į valstiečių, ir į Lietuvos politiką“, – palinkėjimu savo įrašą baigė ji.

DELFI primena, kad Vyriausybei prieš savaitę patvirtinus 28-erių V. Sinkevičiaus kandidatūrą, Lietuva oficialiai baigė pretendento į eurokomisarus atrankos procedūrą.

Nauja Komisija formuojama po gegužę vykusių Europos Parlamento rinkimų, ji pradės darbą lapkritį. Kandidatams į eurokomisarus dar turės pritarti Europos Parlamentas.