Tai BNS patvirtino pats V. Andrejevas, pripažinęs savo klaidą.

„Įstatymas reikalauja nurodyti deklaracijoje (...) ir eksperto statusą, tai padaryta nebuvo. Tai jie nustatė, kad buvo pažeistas įstatymas (...). Apgailestauju, kad atsitiko tokia techninė klaida ir per darbų apimtis nenurodėme, bet pats principas išlieka įgyvendintas, kad būtų deklaracijos viešos“, – BNS trečiadienį sakė V. Andrejevas.

Jis paaiškino, kad šiais metais kaip ekspertas dalyvavo Kelių duomenų e. paslaugos sukūrimo ir įdiegimo konkurse ir buvo vienas iš 5 Kelių direkcijos ekspertų.

„Tai buvo pakankamai svarbus projektas valstybei. Mes tiesiog pasitelkėme daugiau asmenų dalyvauti šiame pirkime tam, kad užtikrintume nešališkumą“, – sakė V. Andrejevas.

Direkcijos atstovė Aušra Ramoškaitė BNS teigė, jog tai buvo vienintelis Kelių direkcijos konkursas, kuriame V. Andrejevas buvo paskirtas ekspertu. Jokiuose kituose direkcijos pirkimuose jie nėra ekspertas, komisijos narys ar pirmininkas.

VTEK prieš posėdį skelbė, jog tyrė, ar Kelių direkcijos vadovas nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

„Tyrimas atliktas Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktos informacijos pagrindu“, – rašoma VTEK tinklalapyje.

V. Andrejevas LAKD direktoriumi paskirtas pernai lapkritį.