M. Katkus tvirtino, kad su verslininku jį siejo profesiniai santykiai.

„R. Kurlianskis buvo vienas iš mano darbinių kontaktų“, – per apklausą sakė viešųjų ryšių specialistas.

Anot jo, R. Kurlianskis buvo stambus tiekėjas, jo verslo partneris.

„Palankus jo vertinimas mūsų darbui yra naudingas“, – tvirtino M. Katkus.

Byloje tiriamas Nacionalinės mokėjimo agentūros viešinimo (NMA) paslaugų pirkimo aplinkybės 2015 metais.

Tuo metu M. Katkaus vadovaujama įmonė „Viešųjų ryšių partneriai“ (vėliau pakeitė pavadinimą į „Fabula Hill+Knowlton Strategies“) buvo atsakinga už NMA projektų viešinimą.

„Man priklausė 52 proc. akcijų. Aš tuo metu buvau valdybos pirmininkas ir verslo plėtros direktorius“, – liudijo M. Katkus.

Jis teigė, kad viešinimo sutartys buvo sudarytos su tuomet koncernui „MG Baltic“ priklausiusiais portalu alfa.lt ir LNK televizijos kanalų grupe.

Viešųjų ryšių specialistas tvirtino, kad pagrindinis jo kontaktas su LNK grupe buvo R. Kurlianskis.

„Viešųjų ryšių partneriai“ ir NMA 2015 metų vasarį pasirašė 4,6 mln. eurų vertės viešinimo paslaugų sutartį. Pagal ją įmonė trejus metus turėjo viešinti 2014–2020 metų Kaimo plėtros programą ir kitas NMA administruojamas programas.

2015 metų birželį Viešųjų pirkimų tarnyba nurodė NMA minėtą sutartį nutraukti, o to nepadarius Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) kreipėsi į teismą.

VPT pareiškė, kad NMA neužtikrino racionalaus pinigų panaudojimo, nesilaikė konkurso sąlygų dėl tiekėjų kvalifikacijos ir pažeidė jos vertinimo procedūras.

Vėliau Lietuvos apeliacinis teismas sutrumpino trejų metų trukmės sutartį ir nustatė, kad ji turi galioti iki 2016 metų kovo 1 dienos. Iki to laikotarpio „Viešųjų ryšių partneriai“ buvo suteikusi paslaugų už 1,7 mln. eurų.

Politinės korupcijos byloje buvęs koncerno viceprezidentas R. Kurlianskis kaltinamas davęs kyšių politikams už naudingų sprendimų priėmimą.

Byloje taip pat kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis ir eksparlamentaras, buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Seimo narys Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu, nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje oficialiai pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.