Paklaustas, ar sulauksime Rusijos atsivertimo į demokratiją, A. Michnikas teigia tikįs, kad tokie laikai ateis.

„Putinas įkalbėjo rusams, kad jie privalo tokie būti. (...) Rusijai blogi laikai, nežinau, kiek užtruks, bet tikiu, kad sulauksime“, – antradienį Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje surengtoje diskusijoje apie Lietuvos užsienio politiką Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu sakė A. Michnikas.

Istorija rodo – nėra amžinų dalykų, teigia intelektualas.

„Rusijos istorijoje ta tradicija, imperijos tradicija, Ivano Rūsčiojo diktatoriška tradicija yra labai stipri, o demokratiška tradicija labai silpna. (...) Jei pažiūrėtume į istoriją, nėra amžinų dalykų“, – kalbėjo A. Michnikas, priminęs sugriuvusius Spartos, Oto fon Bismarko, Adolfo Hitlerio bei kitus karinės diktatūros režimus.

Rusijoje, pasak jo, yra daug gyventojų, norinčių demokratijos.
„Nežinau, kaip susiklostys viskas Rusijoje, bet matau dešimtis tūkstančių rusų gatvėse, kurie nori laisvų savivaldos rinkimų“, – kalbėjo A. Michnikas.

A. Michnikas – lenkų disidentas, vienas svarbiausių „Solidarumo“ judėjimo Lenkijoje ideologų. Šiuo metu A. Michnikas yra laikraščio „Gazeta Wyborcza“ vyriausiasis redaktorius, žymus pasaulio intelektualas, jam buvo skirta ir Lietuvos Respublikos Seimo įsteigta „Laisvės“ premija.