Pasipiktinimo oponentų pasyvumu neslėpė K. Krivickas. Į Seimą ne pirmą kartą pakliūti bandantis laidų vedėjas įžvelgė ir sąmokslą, ir precedento neturintį faktą.

„Visą laiką teko kalbėtis su vedėju, užuot vykus debatams, kokie turėtų įvykti tarp visų kandidatų“, – Eltai sakė K. Krivickas, pridurdamas, kad, jo nuomone, oponentų pasyvumas galėjo būti suplanuotas.

„Vietiniai kandidatai surengė sąmokslą, specialų sabotažą, nors debatai vyko Gargždų kultūros centre“, – teigė jis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkės Lauros Matjošaitytės teigimu, VRK užduotis suteikti visiems kandidatams lygias galimybes dalyvauti debatuose, o ar jie ja pasinaudos – asmeninis pretendentų reikalas.

„(Gargždų. – ELTA) apygarda sako, kad vyksta daug visokių renginių ir Seimo narių atvykusių yra. Tad tikriausiai kandidatai pasirinko dalyvavimą kitose renginiuose“, – kalbėjo L. Matjošaitytė. Jos teigimu, tik dalis kandidatų pranešė, kad neatvyks į VRK organizuojamus debatus.

„Vienas kandidatas buvo Jungtinėse Valstijose, nespėjo grįžti, kitas – informavo, kad Seimo narių yra atvykusių, tai jis juos lydi įvairiuose susitikimuose. Buvo dalis, kurie pranešė, kad negalės sudalyvauti debatuose, bet kiti tiesiog neatvyko“, – teigė ji, pridurdama, kad mažuosiuose rinkimuose toks pasyvumas nėra neįprastas.

„Iš VRK pusės mes sudarėme galimybes visiems kandidatams, pasisakyti ir kas pasirinko dalyvavimą, tas pasirinko. Ką padarysi, tokia mažųjų rinkimų problema“, – apibendrino VRK pirmininkė.

Debatuose nedalyvavę pretendentai į Seimo narius teigia, kad dalyvauti negalėjo ir dėl laiko stokos, ir dėl debatus organizuojančios televizijos nežinomumo.

„Nedalyvavau dėl dviejų priežasčių. Viena priežastis, kad vyksta darbo metu, o laida trunka 45 minutes, ir mes niekaip neįtelpame. Antras dalykas, aš tokios televizijos išvis nežinau ir, kiek šnekėjau su gyventojais, tai ir jie nežino tokios televizijos. Organizuoja TV7... Pasižiūrėjome mes su kolegom, kad kažkokia muzikinė programa, kurią iš viso labai sunku rasti, niekas jos neturi. Man išvis atrodo, kad taip nepagarba rinkėjui“, – sakė konservatorių deleguota kandidatė Rasa Petrauskienė.

Savo ruožtu socialdemokratė Ligita Liutikienė teigė, kad debatų tiesiog nepavyko suderinti su išvyka.

„Skambinau ir prodiuserei atsiprašyti dėl to, kad buvau išvykusi ir kelionėje neapskaičiavau tiesiog laiko. Nepavyko suspėti, skambinau prodiuserei, kad nespėju atvykti. Tiesiog nepavyko suderinti, buvau susitikime, kartais kelionėje laiką sunku apskaičiuoti“, – sakė ji.
VRK pirmininkė Eltai sakė, kad debatų organizavimo ir transliavimo paslaugą šiuose rinkimuose laimėjo TV7, o vienos laidos kaina – apie 1 tūkst. eurų.

Gargždų vienmandatėje apygardoje į Seimo narius, be K. Krivicko ir K. Juraičio, taip pat taiko „socialdarbiečių“ keliamas Vaclovas Dačkauskas, „valstiečių“ deleguotas Raimundas Daubaris, socialdemokratė Ligita Liutikienė, konservatorė Rasa Petrauskienė, „darbietis“ Valdas Rimkus, liberalas Justas Ruškys bei patys išsikėlę Gintautas Kniūkšta, Martynas Pocius.

ELTA primena, kad Seimo nario mandato atsisakius Aušrai Maldeikienei, Vitalijui Gailiui ir Broniui Markauskui nauji rinkimai į Seimą Žirmūnų, Žiemgalos ir Gargždų vienmandatėse apygardose vyks rugsėjo 8 d.