Savo pasiūlymą valdančiajai daugumai priklausantis parlamentaras motyvuoja tuo, kad Seimas pritarė lapkričio 2-osios dienos įtraukimu į švenčių sąrašą, dėl to gegužės 1-oji jau tampa perteklinė. Ji neleidžia dirbantiesiems daugiau užsidirbti.

„Manytina, kad šventinių dienų gausinimas ir dar vienos laisvos dienos įvedimas yra nenaudingas dirbantiesiems, tokiu būdu atimant iš asmenų galimybę padirbėti daugiau ir užsidirbti. Taip pat tai ir yra verslo sąlygų pabloginimas, dėl papildomos nedarbo dienos valstybės biudžetas neteks kelių dešimčių milijonų eurų“, – aiškinamajame pasiūlymo tekste rašė parlamentaras.

P.Čimbaras rašo, kad šventinių dienų Lietuvoje, pagal Europos sąjungos vidurkį ir taip yra per daug.

„Remiantis Vyriausybės nutarime dėl nepritarimo Darbo kodekso pataisai Vėlines įtraukti į laisvadienių sąrašą nurodytais duomenimis, šiuo metu Europos Sąjungos valstybių narių švenčių dienų vidurkis yra apie 12, o Lietuvoje yra 15 švenčių dienų. Vėlines įtrauktos į šį sąrašą kaip dar viena švenčių diena, todėl iš viso Lietuvoje bus 16 tokių dienų. Lietuva ir dabar yra viena iš daugiausia švenčių dienų turinčių Europos Sąjungos valstybių narių, tik Bulgarija ir Vengrija turi daugiau (po 17) švenčių dienų“, – tvirtino P.Čimbaras.

Jis taip pat pabrėžė, kad gegužės 1-osios dienos šventimo tradicijos „nėra susifomavusios“, todėl ši šventinė diena jau yra perteklinė.