Kalendorinę vasarą užbaigsime sausesniais orais, virš Lietuvos vėl įsitvirtins anticiklonas. Trumpo, negausaus lietaus dar galima tikėtis nebent nakties pradžioje, kai kur galima perkūnija. Vėliau debesys sklaidysis, dvelks silpnas vakarinių krypčių vėjas. Paryčiais atvės iki 12-17 laipsnių. Šeštadienio diena ties rytiniais rajonais bus debesuota su pragiedruliais, be lietaus, temperatūra kils iki 24-27 laipsnių. Vakaruose daug kur bus apie 23-25 laipsnius, dažnai džiugins saulė, išliks sausa.

Sekmadienio naktį didesnių pokyčių nebus, lietus mažai tikėtinas, debesuotumas beveik visur bus menkas. Ties šiauriniais rajonais temperatūra pažemės iki 11-12, pietuose iki 13-14, o šilčiausia naktis, kaip jau įprasta, bus prie jūros – apie 17 laipsnių. Mokslo ir žinių dieną sausus orus vis dar lems virš Lietuvos įsitvirtinusi aukšto slėgio sritis. Temperatūra tikrai neprimins apie tai, kad prasidėjo kalendorinis ruduo, kais net iki 25-30 laipsnių. Vilniuje ir Panevėžyje įdienojus bus apie 27, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose oras šils iki 28-29 laipsnių.

Pirmadienio naktį tęsis ramūs ir sausi orai, bus tvanku, atvės tik iki 15-20 laipsnių. Dieną vakariniams rajonams klius trumpo lietaus, kai kur žaibuos, taigi reikėtų nepamiršti skėčių. Sustiprės vakarų, šiaurės vakarų vėjas, vietomis gūsiai sieks 15 m/s. Storesnių drabužių tikrai neprireiks, temperatūra šoktelės iki 26-31, gaiviau tik prie jūros apie 24 laipsnius.