Tai, pasak konservatorių, atspindi senus R. J. Dagio ryšius su dabartiniais bendražygiais.

Naujas politinis judėjimas – R. J. Dagio politinės prasmės ir savęs ieškojimas, o teiginiai, kad konservatoriai esą nusigręžė nuo vertybių yra melagingi, sako TS-LKD frakcijos seniūno pavaduotoja R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Nestebina, nes Seimo, nebe partijos kolega ponas Dagys seniai savo pareiškimais ieškojo dirbtinų takoskyrų, ir tie kaltinimai, kurie buvo iš jo pusės, kad nusigręžta nuo vienų ar kitų vertybių, yra visiškai nepagrįsti. Mūsų politinė jėga niekur neatsitraukė nuo savo įtvirtintų nuostatų ir vertybių. Aš manau, kad čia yra savęs, politinės prasmės savo politiniam keliui ieškojimas ir bandymas atrasti tų bendraminčių, su kuriais jo tas flirtas buvo labai senas, – čia kelių metų istorija,“ – Eltai sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Jai antrino ir frakcijos kolega L. Kasčiūnas, atkreipęs dėmesį į naujos politinės jėgos lyderio stokos problemą. Surasti 2000 steigėjų, reikalingų partijos registravimui, nėra taip paprasta, pažymėjo jis.
„Manęs nė kiek nenustebino, o ta komanda buvo žinoma iš anksčiau. Čia dar tik pradžia, pamatysime, kaip seksis, 2000 partijos narių yra ne taip paprasta. Manau, kad dar yra lyderystės problema, ir ji yra akivaizdi,“ – kalbėjo L. Kasčiūnas.

R. Morkūnaitės-Mikulėnienės manymu, dabartinio R. J. Dagio bendražygio V. Radžvilo sąrašo rezultatai Europos Parlamento rinkimuose parodė mažą rinkėjų palaikymą, o pats R. J. Dagys neatspindi visų krikdemų TS-LKD gretose nuomonės, tad prognozuoti apie naujos partijos perspektyvą, teigia konservatorė, kol kas sudėtinga.

„Sunku pasakyti. Tiek, kiek matome iš Radžvilo pasirodymo Europos Parlamento rinkimuose, tai tikrai nebuvo sėkmingas pasirodymas. Vis tik ponas Dagys nereprezentuoja visų vadinamų krikdemų mūsų politinėje jėgoje, yra ir kitaip galvojančių žmonių, ir suprantančių, kad čia toks labiau yra vieno ar kelių žmonių noras atrasti save iš naujo politinėje erdvėje. (...) O dėl perspektyvų sunku komentuoti – žmonės turbūt pasirinks, bet matant, koks palaikymas buvo pono Radžvilo ir, grubiai tariant, Pro Patrios judėjimui, tai neatrodo labai įkvepiančiai,“ – kalbėjo R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Tuo metu L. Kasčiūnas dar pridūrė, kad politinė konkurencija skatina kitas partijas pasitempti.

„Politinė konkurencija, kokia ji bebūtų, verčia mus visus pasitempti. Manau, kad Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai šiam iššūkiui pasirengę,“ – Eltai sakė L. Kasčiūnas.

ELTA primena, kad ketvirtadienį Vilniaus mokytojų namuose paskelbta apie naujo politinio judėjimo kūrimą, kurio iniciatorių gretose – ir ilgametis konservatorius, po nesutarimų partijoje pasitraukęs iš TS-LKD gretų, R. Jonas Dagys. Naujos politinės jėgos iniciatorių teigimu, partija užpildys krikdemiškąją, konservatoriškomis vertybėmis paremtą politinę nišą, kurią, pasak idėją palaikančio V. Sinicos, išdavė TS–LKD.

Tam, kad Teisingumo ministerijoje būtų registruojama nauja politinė partija, ji turi turėti 2000 steigėjų.