Žemės ūkio ministerija bus Kaune“, – žurnalistams trečiadienį sakė S. Skvernelis.

Nepaisant to, S. Skvernelis teigia pritariantis A. Palionio siekiui įsigilinti į technines ministerijos perkėlimo detales.

„Ministras nori įsigilinti į procesus, kurie buvo padaryti, darbo grupė sukurta, kad atsakytų į tuos klausimus, kurie kyla. Ir dėl finansavimo, ir dėl racionalaus patalpų panaudojimo. Tikslas bendras nesikeičia, o techninės perkėlimo detalės – natūralu, kad ministras nori į jas įsigilinti“, – sakė premjeras.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis taip pat sako, kad nepaisant A. Palionio sukurtos darbo grupės, ministerija į Kauną bus iškelta.

„Aš galiu atsakyti labai aiškiai – ministerija į Kauną bus iškelta, nėra abejonių nė mažiausių. Čia tik klausimas, dėl ko darbo grupė sudaryta. Kiek aš suprantu, nei naujasis ministras, nei Vyriausybė, nei Seimo nariai abejonių dėl to, kad reikia iškelti ministeriją, neturi. Tiesiog galbūt yra skirtingi požiūriai, kaip, kada ir kur“, – žurnalistams trečiadienį sakė R. Karbauskis.

A. Palionis anksčiau yra sakęs, kad abejoja žemės ūkio ministerijos perkėlimo tikslingumu. Anot jo, kitų metų biudžeto projekte perkėlimui numatyta 1,25 mln. eurų, tačiau šių lėšų nepakaktų.

Išvadas dėl ministerijos perkėlimo tikslingumo darbo grupė turi pateikti iki rugsėjo 6 dienos. Tuo metu rugsėjo 10 dieną numatoma pasirašyti patalpų nuomos sutartį su konkurso laimėtoja SBA koncerno įmone „Bei Capital“.

Anksčiau ŽŪM sutartį su laimėtoju žadėjo pasirašyti iki rugpjūčio 26 dienos.

Trečiadienį po susitikimo su S. Skverneliu paklaustas, ar premjeras pritarė tolesniam aiškinimuisi dėl Žemės ūkio ministerijos perkėlimui, A. Palionis atsakė: „Nu bent nepyko“.

Ministerijos perkraustymu yra suabejojęs ir prezidentas Gitanas Nausėda.