Iki šiol Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) valdantieji „valstiečiai“ perdavė informaciją tik apie paramą partijai nepriklausančiai, tačiau kartu su Lietuvos centro partija (LCP) remiamai kandidatei Žiemgalos apygardoje Rūtai Janutienei – jai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) jau yra paaukojusi 6500 eurų. Tuo metu LCP R. Janutienei paaukojo 1500 eurų, ir, nepaisant šios politinės jėgos pirmininko Naglio Puteikio dažnai deklaruojamo partijos kuklaus biudžeto, dosniai parėmė kitą kandidatą Gargždų rinkimų apygardoje – N. Puteikio pavaduotoją Kristupą Krivicką, kuriam LCP yra pervedusi 10 000 eurų.

Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) Žirmūnų apygardoje kandidatuojančiam partijos pirmininkui Gintautui Paluckui iki šiol paaukojo 5292,6 euro. Pats kandidatas prisidėjo 50 eurų. Tuo metu partijos kandidatei Gargždų apygardoje Ligitai Liutikienei LSDP jau yra paaukojusi 7250 eurų, o pati kandidatė prie savo politinės kampanijos prisidėjo 500 eurų.

Europos Parlamento rinkimuose dalyvavęs su Vytauto Radžvilo komanda ir šiuose rinkimuose savarankiškai save Žirmūnų rinkimų apygardoje iškėlęs Dovilas Petkus iš tos pačios komandos bendražygio Vytauto Sinicos gavo 400 eurų paramą. Iš viso D. Petkus yra gavęs 7830 eurų aukų. Tiesa, dėl dviejų aukų priėmimo – 2400 eurų – dar nėra apsispręsta.

Kitų kandidatų į Seimą rinkimų kampanijai gautos piniginės aukos neviršija 1500 eurų arba informacijos apie jas kol kas dar nėra.

Kandidatams fiziniai asmenys bei politinės partijos gali aukoti iki rinkimų agitacijos draudimo laikotarpio pradžios – rugsėjo 6 d. nakties.

Kandidatų iždininkai apie gautas bei priimtas aukas rinkimų kampanijai, patikrinę jų teisėtumą, gali VRK informuoti per 10 dienų.

„Jie iškart informuoja VRK, kai tik tai patikrina, ar aukotojas turėjo teisę aukoti, ar auka atitinka įstatymo nustatytus reikalavimus,“ – Eltai sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

ELTA primena, kad nauji rinkimai į Seimą Žirmūnų vienmandatėje apygardoje vyks rugsėjo 8 d. po to, kai į Europos Parlamentą buvo išrinkta šioje apygardoje į Seimą patekusi Aušra Maldeikienė. Kartu rinkimai vyks Žiemgalos, kurioje vietą atlaisvino parlamentaras Vitalijus Gailius, po Savivaldos rinkimų tapęs meru, ir Gargždų, kurią po Savivaldos rinkimų atlaisvino Seimo narys Bronius Markauskas, vienmandatėse apygardose.