A.Palionis iš karto tapęs ministru pareiškė, kad dar reikia peržiūrėti ministerijos perkėlimo į Kauną mintį – įvertinti to poreikį ir tikslą. Mintį dar įvertinti šios idėjos būtinybę ir reikalingumą pagyrė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Kaune jau dabar veikia „šešėlinė“ Žemės ūkio ministerija, joje dirba kelios dešimtys ministerijos tarnautojų.

„Kalbėjome, kad šiuo momentu reikia palaukti rugsėjo 6-osios dienos, komisijos darbo rezultato, tada susėsim ir įvertinsime, ką priėmė komisija“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras A.Palionis.

„Kiekvienam pradėjusiam naują darbą, kai reikia pasirašyti ne vieną dešimtį eurų kainuojantį projektą, yra natūralu, kad norisi pasitikrinti, ar visa procedūra buvo teisėta. Nenorėčiau po poros metų nuskambėti Valstybės kontrolės ataskaitos išvados, kad parašas buvo gal klaidingai padėtas“, – norą išsiaiškinti visą procesą aiškino A.Palionis.

Jis patvirtino, kad premjerui S.Skverneliui patiko mintis sulaukti išvadų dėl ministerijos perkėlimo į Kauną.

„Taip, jau bent nepyko“, – žurnalistams sakė A.Palionis.

Jis sakė, kad ministerijos persikėlimui pinigų suma jau yra numatyta, bet į nuomos kainą nėra įskaičiuota baldų.

„Nežinau, koks bus sprendimas po rugsėjo 6-osios, tada turėsime kalbėti apie pinigus“, - sakė ministras, primindamas, kad skaičiuojant ministerijos perkėlimo į Kauną išlaidas, nebuvo įskaičiuotos išmokos išeinantiems darbuotojams.

Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijų perkėlimas į Kauną buvo 2016 metais paskelbtas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminis pažadas.

Ant dviejų kėdžių sėdėti nesiruošia

A.Palionis sako, kad Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) frakcijos Seime seniūnu neliks.

„Tikriausiai dviejų kėdžių – gal ir norėtum – bet nesugebėsiu užimti,“ – po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu Vyriausybėje žurnalistams sakė A. Palionis.

Kartu politikas teigė nežinantis, kas galėtų užimti LSDDP frakcijos seniūno vietą, jam iš šių pareigų pasitraukus.

„Tikrai nežinau, pas mus yra frakcijos reglamentas ir pagal reglamentą frakcija balsuoja slaptu balsavimu. Dabar nevyksta frakcijos posėdžiai, tai ir nešnekėjome dėl frakcijos narių, ar yra savanorių,“ – sakė Žemės ūkio ministerijai vadovaujantis „socialdarbietis“.

LSDDP frakcijai priklauso 11 Seimo narių. Frakcijos seniūno pirmojo seniūno pavaduotojo pareigas eina Artūras Skardžius. Seniūno pavaduotoju taip pat yra ekspremjeras Algirdas Butkevičius.

A.Palionis susitikime su ministru pirmininku taip pat aptarė galimybę kai kurias ministerijai pavaldžias institucijas perkelti į regionus.

„Aptarėme galimybę daugiau į regioninę politiką pasižiūrėti, nes ministerijai pavaldžių įstaigų yra nemažas skaičius, kai kurias institucijas galbūt galima perkelti į Šiaulius, Panevėžį, Alytų“, – sakė ministras.

Kokias institucijas būtų galima perkelti, ministras nedetalizavo.
„Kauno ministerija padalinį turės, galbūt galės sukomplektuoti taip, kad Kauno skyriai galbūt dirbtų su žemėtvarkos skyriais, kurie yra Panevėžyje, bet reikia pažiūrėti, kad tie procesai būtų maksimaliai autonominiai, kad visus sprendimus atliktų tam mieste, kuriame yra tos funkcijos“, – teigė A. Palionis.