Premjeras žurnalistams pripažino, kad susidūrė su nemenku iššūkiu – onkologine liga.

„Atrodo pakankamai daug pasakiau, ir vieną kartą, ir antrą kartą. Bet matyt, kad privataus gyvenimo apsauga negalioja nei man, nei mano šeimai. Nevertinant, kad aš turiu mažametę dukrą, kuri stebi, žiūri televiziją. Turiu garbaus amžiaus mamą, tiek to, turbūt tokia yra mūsų kultūra“, - kalbėjo premjeras, apgailestaudamas, kad apie tokį asmeninį dalyką turi kalbėti viešai.

„Tenkinant jūsų smalsumą galiu pasakyti, kad dar nuo pareigūno laikų kasmet tikrindavausi sveikatą. Priešpaskutinį patikrinimą turėjau 2018 metų liepos mėnesį, viskas buvo tvarkoje, kaip visada. Jaučiausi puikiai, tiesiog po prezidento rinkimų nusprendžiau pasitikrinti sveikatą, kurio metu buvo pastebėti limfinės sistemos sutrikimai, kurių anksčiau nebuvo. Deja, tik chirurginės operacijos metu buvo įmanoma nustatyti diagnozę – limfoma, pirmoji stadija, nėra išplitusi, yra taikomas gydymas – imunoterapcija ir chemoterapija“, - sakė premjeras.

S.Skvernelis patvirtino, kad pirmąjį gydymo ciklą jis praėjo antradienį. „Jaučiuosi puikiai. Per du mėnesius – rugsėjį ir spalį, (gydymo, aut. p.) gydymo ciklai turi būti pabaigti. Gydytojai tikisi pilno pasveikimo“, - sakė premjeras, pridurdamas, kad ir pats to tikisi.

Jis teigė, kad tokią diagnozę per metus išgirsta keliolika tūkstančių žmonių visoje Lietuvoje.

„Aš nesu išskirtinis, niekam nelinkiu to patirti, nei jums, nei jūsų šeimos nariams“, - atviravo politikas.

„Toks gyvenimas yra, galiu būti geru pavyzdžiu, nors ir jaučiatės puikiai, aš ir dabar jaučiuosi puikiai. Sunku suvokti, kad kažkas galbūt yra“, - teigė jis.

Jis paaiškino ir pirmadienį pasirašytą prezidento G.Nausėdos dekretą.

„Aš esu premjeras, tas dekretas yra sutartas taip, kad jeigu aš pasijausčiau blogiau, ar yra atliekamos procedūros, dėl ko aš nebuvau vakar ir užvakar. Jei galėsiu pilnu pajėgumu tęsti savo darbą, tą ir darysiu, o jei ne, tai pavaduos Žygimantas Vaičiūnas“, - teigė jis.

„Aš manau, kad man netrukdys darbui absoliučiai. Bet turiu pasakyti tą, kai yra taikomos procedūros, man vienintelis galimas pavojus yra infekcija, dėl to atstumas tarp mūsų yra didesnis, rankų paspaudimų bus mažiau, man reikia šito saugotis, bet tai yra vienintelis trukdis, kuris gali apsunkti bendravimą, posėdžiai vyksta, susitikimai vyksta“, - žurnalistams sakė S.Skvernelis, pridurdamas, kad nė nejaučia, kad kažkas yra ne taip.

Jis tikėjosi, kad lapkričio 4 dieną, po viso gydymo, galės draugams pasakyti, kad ligą jis įveikė.

Pirmadienį prezidentas Gitanas Nausėda premjerui suteikė nedarbingumą ir galimybę dėl sveikatos priežasčių esant poreikiui nebūti darbe iki spalio 4 dienos.

Jis tai padarė po to, kai premjeras paskelbė, kad jam ir toliau teks lankytis pas medikus ir gerinti savo sveikatos būklę.

DELFI primena, kad pirmadienį premjeras paskelbė, kad prieš kelias savaites atlikta operacija praėjo sėkmingai, tačiau jam ir toliau reikia tęsti gydymą. Todėl gali praleisti susitikimus.

„Deja, turiu tęsti gydymą, todėl artimiausiais mėnesiais teks laikas nuo laiko skirti dėmesį ir būtinoms procedūroms. Jų metu stengsiuosi, kiek tai įmanoma, neatsitraukti nuo darbų ir su atsinaujinusia komanda įgyvendinsime užduotis, kurias esame užsibrėžę. Turiu daugybę kvietimų dalyvauti įvairiuose renginiuose, tačiau šį kartą prašau man atleisti.

Neatvyksiu pas Jus ne dėl to, kad nenorėčiau“, - feisbuke pirmadienį rašė premjeras.

Jis tikėjosi įveikti ir šį iššūkį.

„Tikiu, įveiksiu ir šitą iššūkį, dėkoju savo artimiesiems, draugams ir visiems už palaikymą!“ - rašė S.Skvernelis.