„Vasara užmetė dar vieną karščio iššūkį Lietuvai. Nors vyraujanti temperatūra šiandien bus apie 27-30 laipsnių, jausimės taip lyg kepintų 31-34, o kai kur pietinėje ir pietvakarinėje dalyse jutiminė temperatūra gali pasiekti 35-36 laipsnius. Tai maksimalios reikšmės, kurios bus pasiektos popietės valandomis, tačiau vis tiek šiluma kels diskomfortą, nepakenks ir fizinį aktyvumą apriboti“, – rašo feisbuko tinklaraščio „Orai ir klimatas Lietuvoje“ autoriai.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, trečiadienį bus mažai debesuota, nelis. Temperatūra kils iki 26–30 laipsnių karščio.

Rugpjūčio 29 d. vakarinėje šalies pusėje vietomis trumpai palis, kai kur su perkūnija. Vėjas pietryčių, pietų, naktį 4–9 metrai per sekundę, dieną 7–12 metrų per sekundę. Temperatūra naktį 12–17 laipsnių, Kuršių nerijoje apie 19 laipsnių, dieną 24–29 laipsniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)