Pastarosiomis savaitėmis Lietuvą krečia parlamentarės Irinos Rozovos skandalas. Kaip rodo Lietuvos žvalgybos informacija, kai kuriuos savo politinius žingsnius derinusi I. Rozova buvo, rodos, niekuo labai neišsiskirianti Seimo narė, daugiausiai prisidėjusi prie kitų parlamentarų iniciatyvų. Netruko paaiškėti, kad ji bendravo su po diplomatine priedanga dirbančiais Rusijos žvalgybos darbuotojais, ir su jais derino įvairius politinius klausimus.

Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovas televizijai nei patvirtino, nei paneigė, kad Seime galėtų būti daugiau tokių politikų, kaip I. Rozova ar anksčiau apkaltintas Mindaugas Bastys.

„Negaliu pasakyti, reikėtų patikrinti informaciją, bet I.Rozovos atvejis parodė, kad gali būti. Nes iš tiesų mes nežinom visos šitos informacijos“, – televizijai sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Dainius Gaižauskas.

Jam antrino ir buvęs NSGK pirmininkas Arvydas Anušauskas: „Tarp jų tie, kurie išrinkti į Europos Parlamentą, neteko Seimo nario įgaliojimų, neatnaujino Seimo nario leidimų. Aš abejočiau, kad galėtų būti dar viena I. Rozova ar panašus atvejis, nors tiesą sakant nežinojau ir šio atvejo, tai prieš pusantrų metų būčiau pakartojęs tą patį. Kad abejoju, kad gali būti, bet vis dėl to buvo vienas“.