A.Butkevičius šiuo metu nepriklauso jokiai partijai, bet dirba kartu su LSDDP frakcija Seime. Jo planuose ir dalyvavimas kitų metų Seimo rinkimuose, tačiau dar neaišku su kuo.

Jaučiausi apgautas R.Karbauskio

A.Butkevičius iš šono galėjo stebėti ir naujosios valdančiosios koalicijos derybas ir postų dalybas. Prisimindamas valstiečių lyderio R.Karbauskio pažadus, A.Butkevičius dabar supranta, kad jis „socialdarbiečius“ apgavo.

„Kada mes kalbėjomės su LVŽS dėl politinio stabilumo užtikrinimo, kada jie kvietė mus, kada matė, kad LSDP pirmininku tapus G.Paluckui, partija gali išeiti iš valdančiosios daugumos, mes taip lengvai taip to sprendimo nepriiminėjom, bet mums buvo pasakyta, kad jei užtikrinsime stabilumą, kituose rinkimuose dalyvausime kaip viena komanda. Tiek ir savivaldos, tiek prezidento, tiek ir rinkimuose į Europos Parlamentą (EP).

Ramūnas Karbauskis

Tai aš galiu dabar drąsiai pasakyti, kad mes tuo metu buvo labai stipriai apgauti. Niekada nebūčiau sutikęs dalyvauti valdančiojoje daugumoje, jei būčiau žinojęs, kad R.Karbauskis šitaip pasielgs ir netesės savo žodžio“, – apie tuometinę situaciją kalbėjo jis.

Turi pastabų premjerui

Pastabų ekspremjeras A.Butkevičius pažėrė ir dabartiniam premjerui, kuris, jo teigimu, per mažai dalyvavo naujosios valdančiosios koalicijos formavime.

„Man kaip buvusiam premjerui buvo keistoka, kad Vyriausybės kabinetą formavo frakcijos. Už sėkmingą valdančiosios daugumos darbą Seime yra atsakingas daugiausiai premjeras. Nes jis nori, kad būtų kuo greičiau įgyvendinta Vyriausybės programa, jos priemonių planas, nes visa tai bus vertinama, kai artės Seimo rinkimai. Net Seime dirbant, kuriems neteko dirbti Vyriausybės kabinete, jiems visiškai kitaip atrodo tas Vyriausybės darbas, ten užimtumas yra didžiulis, darbotvarkė įtempta“, – prisiminė A.Butkevičius.

Jis sakė, kad iki šiol nesupranta, kodėl premjero vaidmuo derybose buvo toks menkas.

„Gal čia įtampa po prezidento rinkimų, gal buvo susitarimas toks, bet galutiniame rezultate visa atsakomybė kris ant premjero“, – kalbėjo Seimo narys.

„Seimo nariai, kurie dabar yra valdančiojoje daugumoje, patys pradės kritikuoti savus“, – galimybės neatmetė buvęs premjeras, prisimindamas ir savo kaip premjero dienas.

Dalyvaus kitų metų rinkimuose, bet dar nežino su kuo

A.Butkevičius neslepia, kad jo planuose yra dalyvavimas kitų metų rinkimuose. Tačiau kol kas jam nesiseka, pradėjęs kalbėti apie galimybę prisijungti prie G.Palucko vadovaujamo LSDP, pradžioje išgirdo sutikimą, o vėliau jau riebų „ne“.

„Mes su G.Palucku buvome pavasarį susitikę, kalbėjomės ir dėl to, kad partijos Vilkaviškio skyrius ruošiasi iškelti mano kandidatūrą būsimiems Seimo rinkimams. Netgi G.Paluckas Vilkaviškio skyriaus pirmininkui pasakė, kad tam neprieštaraus. Bet kada Vilkaviškio skyrius iškėlė mano kandidatūrą, G.Paluckas paskelbė, kad skyrius turi atšaukti savo sprendimą ir tie, kurie išėjo, jiems, galima sakyti – uždarytos durys“, – DELFI sakė A.Butkevičius.

LSDP frakcijos seniūnas Seime, Julius Sabatauskas šeštadienį vykusio „Laisvės pikniko“ metu priminė, kad iš LSDP jos skilimo metu išėję kolegos turės šansą sugrįžti. Tačiau savo kailiu šią situaciją išgyvenęs A.Butkevičius stebisi buvusio kolegos žodžiais.

„Aš irgi buvau labai nustebęs, kai perskaičiau, kad Julius Sabatauskas kalba apie tai, kad galėtų sugrįžti“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Jis prisiminė, kad kalbėjosi ir su pačiu J.Sabatausku, jis, anot buvusio premjero, atėjo pasikalbėti vos tapęs LSDP frakcijos seniūnu.

„Jis taip pat sakė, kad kalbėsimės dėl tolimesnio bendradarbiavimo, sugrįžimo į partiją, bet po to jis iš karto pakeitė nuomonė, vengė susitikti, net ir į skambučius neatsiliepė, nesuprantu tokio jų elgesio, gal jie patys nori išprovokuoti tam tikrą įtampą“, – kalbėjo Seimo narys.

Jis stebėjosi, kad net esant oficialiems susitarimams, ir LSDP lyderis G.Paluckas vengia pokalbių, o ir atsakyti į klausimą, dėl ko pasikeitė jo nuomonė, nesiruošia.

A.Butkevičius priminė, kad nusprendė prie Gedimino Kirkilo vadovaujamos partijos neprisijungti, tikėdamasis, jog vieną dieną visi iš LSDP pasitraukę politikai susivoks, tačiau tai neįvyko.

Politikas kategoriškai atsakė, kad nė ir nesvarstė jungtis prie LSDDP.

„Aš dirbu Vilkaviškio apygardoje, šio rajono gyventojams jau pasakiau, kad dalyvausiu rinkimuose. Kol kas aš dirbu kaip nepriklausomas, turiu daug pakvietimų, asociacijos nori net kaip nepriklausomus kandidatus vienmandatėse (remti, aut. p.). Turiu ir kitų partijų pakvietimus dalyvauti jų komandose, bet aš kol kas dar jokio sprendimo nesu priėmęs“, – DELFI sakė Seimo narys A.Butkevičius.

„Ruošiuosi dalyvauti“, – savo planus patvirtino politikas.

DELFI primena, kad 2017 metų rudenį nuo LSDP atskilo ir iš partijos pasitraukė dalis partiečių, nenorėjusių pasitraukti iš valdančiosios daugumos, taip nesutikdami su visos partijos nuomone. Jie sudarė atskirą frakciją Seime, o vėliau įkūrė ir LSDDP.