„Šiandien ryte tarybos narei buvo pareikšti įtarimai dėl galimo dokumentų klastojimo ar naudojimosi suklastotu dokumentu“, – BNS sakė Alytaus policijos atstovė Kristina Janulevičienė.

Pasak jos, ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus prokurorų persiųstą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pareiškimą.

Kaip BNS informavo VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, į prokurorus kreiptasi gegužės mėnesį gavus vieno savivaldos rinkimuose dalyvavusio kandidato pranešimą.

„Iš VRK surinktos bei patikrintos informacijos, nebuvo galimybės nustatyti, ar tam tikra finansinė operacija buvo atlikta paties kandidato, ar pasinaudojant kandidato duomenimis, jo vardu atliekant atitinkamą operaciją. Kilus rimtų abejonių, buvo kreiptasi į Generalinę prokuratūrą“, – teigė L. Matjošaitytė.

Tarybos narė L. Radzevičiūtė teigė atlikusi piniginę operaciją už kitą Lietuvos centro partijos atstovę su partijos pirmininko Naglio Puteikio žinia.

„Tai buvo kandidatė iš mūsų sąrašo – Dalia Cibulskienė. Ir su partijos pirmininko N. Puteikio žinia ji man norėjo duoti grynus pinigus. Aš už ją atlikau operaciją – įnešiau į pašto skyrių. Viskas. Centro partijos sąskaita tų pinigų nepriėmė, juos grąžino atgal tai moteriai, tą patarė padaryt pats partijos pirmininkas“, – BNS sakė Alytaus tarybos narė.

Politikė neigia, kad jai buvo pareikšti įtarimai.

„Aš jokių dokumentų nesu gavusi. Nieko aš nesu gavusi. Nesu gavusi jokių įtarimų“, – kalbėjo L. Radzevičiūtė.

Tyrimą atlieka Druskininkų policijos komisariatas, jį kontroliuoja Alytaus apylinkės prokuratūra.

Kovą vykusiuose savivaldos rinkimuose L. Radzevičiūtė į miesto tarybą buvo išrinkta pagal Lietuvos centro partijos sąrašą.

Ji taip pat dirba Seimo nario Mindaugo Puidoko patarėjų komandoje, o anksčiau dirbo Seimo nario N. Puteikio patarėja.