„Visada sakiau: duokime žmogui 100 dienų. Tegul įsibėgėja, tegul pajunta visą atsakomybės mastą. Manau, kad duokime ir leiskime šiek tiek tokios tolerancijos, pamėginti suprasti, kad darbas tikrai labai sudėtingas šitame poste“, – kalbėjo prezidentė.

Ji palinkėjo G. Nausėdai sėkmės darbuose bei visiems Lietuvos gyventojams visuomet išrinkti prezidentus, kurie keltų pasididžiavimą.

„Tai yra tik antras mėnuo, tai tikrai norėčiau palinkėti visko geriausio pirmiausia mums visiems. Visi rinkome prezidentą, vieni už vieną balsavo, kiti už kitą, bet visi rinkome Lietuvos prezidentą. Palinkėčiau jam sėkmės ir mums sėkmės – kad Lietuva visada didžiuotųsi savo prezidentais ir kad jie niekada nedarytų Lietuvai gėdos“, – sakė D. Grybauskaitė.

ELTA primena, kad D. Grybauskaitė valstybės vadovės pareigas ėjo dvi kadencijas – dešimtmetį, o liepos 12 d. pareigas perdavė prezidento rinkimus laimėjusiam ekonomistui G. Nausėdai.

Grybauskaitė apie atsinaujinusią Vyriausybę: rezultatus matysime vėliau

Kadenciją baigusi prezidentė Dalia Grybauskaitė nevertina įgaliojimus atgavusios ir ministrais atsinaujinusios Vyriausybės. Pasak jos, tai, koks bus Vyriausybės darbas, parodys laikas.

„Nėra ką sakyti, (Ministrų Kabinetas. – ELTA) ką tik patvirtintas, rezultatus matysime vėliau. Visada vertinu pagal darbus, tai dar tų darbų ateityje bus ir vertinti anksti“, – Biržų rajone žurnalistams sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentė D. Grybauskaitė antradienį lankėsi Biržuose, kur susitiko su miestelio bendruomene bei globos namų vaikais. Prezidentė domėjosi, kaip sekasi įgyvendinti vaikų globos namų sistemos pertvarką.

ELTA primena, kad įgaliojimus atgavusioje Vyriausybėje pasikeitė trys ministrai. Po to, kai prie valdančiosios daugumos prisijungė Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), susisiekimo ministrą R. Masiulį pakeitė LLRS-KŠS narys Jaroslavas Narkevičius. Vidaus reikalų ministrą Eimutį Misiūną pakeis taip pat LLRA-KŠS atstovė Rita Tamašunienė. Žemės ūkio ministrą Giedrių Surplį pakeitė „socialdarbietis“ Andrius Palionis.