„Laisvės piknike“, A. Tapino teigimu, dalyvaus ir būrys politikų.

„Vieniems tai yra vos ne privalomas renginys. Visada yra ir socialdemokratų partijos atstovų, visada būna liberalų, LVŽS atstovų, ministrų. Vyriausybė turi savo palapinę, pavadintą „Piliečių ministerija“. Turėtų būti aplinkos ministras turėtų būti, ūkio ministras, ekonomikos ir inovacijų ministras, Laisvės partijos vadovė, konservatorių partijos atstovai – Andrius Kubilius ir kiti, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Laukia įdomi diskusija su buvusiu Seimo pirmininku Arūnu Valinsku. Profesorius Vytautas Landsbergis dalyvaus uždaromojoje diskusijoje, kur mes bandysime politiką susieti su poezija“, – pasakoja A. Tapinas.

Į festivalį buvo kviesti ir Ramūnas Karbauskis, Saulius Skvernelis, prezidentas Gitanas Nausėda, tačiau, A. Tapino teigimu, šių politikų šiemet „Laisvės piknike“ neišvysime.

„Čia ne tas renginys, kuriame mes norim susidėlioti medalius, kad susirinkom aukščiausius pareigūnus. Mūsų ir šūkis yra „ valstybė esu aš“ – mums svarbiau, kad ateitų daug šeimų, daugiavaikių šeimų, neįgaliųjų organizacijos – tie žmonės, kurie prisideda prie gerovės kūrimo kiekvieną dieną ir kad tai būtų jų šventė“, – teigia „Laisvės pikniko organizatorius.

Didžiausias dėmesys – jaunimui

Šių metų „Laisvės piknikas“ didžiausią dėmesį žada skirti jaunimui ir orientuotis į jo problematiką.

„Mes kiekvienais metais pasirenkam vis kitokią subtemą, šiemet tai – jaunimas“, – sako A. Tapinas.
Andrius Tapinas, Vlada Musvydaitė

„Yra pagrindinės penkios palapinės: „Mūsų valstybė“, „Išsilavinusi Lietuva“, kur kalbėsime apie švietimą, aukštąjį mokslą, „Visi mes žmonės“, kur susidurs dviejų skirtingų pakraipų žmonės, ir dvi palapinės bus skirtos jaunimui“, – vardija orgnizatorius.

Festivalyje taip pat žada dalyvauti šunų prieglaudos, kraujo donorystės organizacijos, technologinės organizacijos, neįgaliųjų organizacijos, bus siūloma daug aktyvių pramogų. Pasak A. Tapino, laukia ir keli siurprizai, susiję su Baltijos keliu. Be to, bus speciali tiesioginė „Laikykitės ten“ laida, skirta Baltijos keliui.

„Yra trys dalykai, kuriuos mes akcentuojame: pirmas dalykas tai yra nemokamas [festivalis], alkoholis nepageidaujamas ir laukiami visi – ir augintiniai“, – pabrėžia A. Tapinas.

„Manau, kad šiemet sulauksime rekordinio skaičiaus žmonių. Mes laukiame apie 30 tūkst., bet tikiuosi, kad bus ir daugiau“, – laidoje „DELFI diena“ kalbėjo jis.

Kviečia nueiti Baltijos kelią

Tuo tarpu sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė rugpjūčio 23–24 dienomis kviečia žmones jungtis prie Einančio Baltijos kelio iššūkio iniciatyvos.

„Norėjosi sukurti projektą, kuris leistų sujungti visus renginius, kurie tuo metu vyksta apie Baltijos kelią. Mūsų tikslas su „Laisvės TV“ yra, kad žmonės dvi dienas – rugpjūčio 23 ir 24 dienomis – pagalvotų apie Baltijos kelią, susipažintų su istorija inovatyviai ir užsiregistruotų programėle #walk15 į Baltijos kelią“, – sako V. Musvydaitė.
Vlada Musvydaitė

Pagrindinis iniciatyvos tikslas – iš nueitų visų dalyvių žingsnių surinkti tūkstantį Baltijos kelių.

„Vienas Baltijos kelias yra 650 km, jį per dvi dienas gali drąsiai nueiti 33 žmonės. Galima eiti visame pasaulyje. Net ir 1000 žingsnių mums yra beprotiškai svarbūs“, – teigia sveikatingumo motyvatorė.

Daugiau apie iniciatyvą rasite čia.