„Manau, kad panašiai turėjo ir atsitikti. Reikėjo arba susitaikyti, arba rasti bendrą kalbą, arba išeiti“, – apie V. Pranckietį kalbėjo Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDDP) partijos pirmininkas G. Kirklas.

Kaip G. Kirkilas mato V. Pranckiečio ateitį? „Dar nesitarėme. Manau, kad iki rugsėjo dešimtosios nieko neįvyks. O po to kalbėsimės, – teigė G. Kirkilas ir pridūrė, kad jei didžiausia valdančioji partija spręs klausimą, jis bus sprendžiamas. – Jeigu ne, bus tokia keista situacija, kai Seimo pirmininkas nepriklauso jokiai frakcijai ir partijai, ir politinei jėgai, ir koalicijai. Bus gana keista situacija iš tikrųjų.“

G. Kirkilas neatmeta galimybės, kad V. Pranckietis prisijungtų ir prie socialdemokratų darbo partijos. „Svarstytume šį klausimą, – teigė G. Kirkilas. – Galbūt jei jis pareikš per šią savaitę ar kitą. Ruošiamės turėti prezidiumą ir svarstytume šį klausimą.“

Jis pridūrė, kad panaši situacija buvo susiklosčiusi su Vilija Blinkevičiūte. „Politikai dažnai daro tokius kompromisus vardan karjeros, nenustebčiau, jei taip būtų ir dabar“, – teigė G. Kirkilas.

Seimo pirmininkas apie pasitraukimą iš LVŽS pranešė ketvirtadienį. Jis teigė, kad traukiasi dėl to, kad „nenori partijos tarybai leisti svarstyti savo likimo“. „Nesvarstys todėl, kad aš jiems neduosiu tos galimybės“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas neįvardijo, kada pateiks partijai prašymą pašalinti jį iš narių sąrašo.