„Jūs supraskite viena, ką jis pats bešnekėtų, raskite iš partijos žmonių, kurie ruoštųsi paskui jį kur nors eiti. Jūs rasite vieną kitą žmogų galbūt Kauno rajono skyriuje, kur jis buvo pirmininkas, bet tai bus vienetai. Niekur niekas paskui Seimo pirmininką neis, nes jis jokio autoriteto partijoje neturi“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jo manymu, V. Pranckiečio sprendimas trauktis pats yra logiškas, nesjis žinojo, kad kitaip rugsėjo 6 dieną partijos Taryba jį pašalins.

„Nes po praeito posėdžio, kada 65 balsavo, kad jis privalo vykdyti koalicijos sutartį, ir tik vienas balsavo prieš, jis labai gerai supranta, kad Tarybos nariai nepakeis savo nuomonės“, – sakė R. Karbauskis.

Partijos pirmininkas emocingai piktinosi, kad V. Pranckietis, kuris buvo ir jo dėstytoju, melavo apie tai, kad jis jam kerštauja.

„Tarybos nariai puikiai supranta, kas yra teisybė,o kas yra melas. Tarybos nariai puikiai žino, kad dėl koalicinės sutarties sąlygų balsavo mūsų frakcija slaptai. Tai yra, kad mums nebuvo prioritetas Seimo pirmininko pozicija, o Vyriausybės atsakomybės sferos. Derybose mums pavyko tai sėkmingai išsiderėti“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Jis nepiešė jam lengvos politinės ateities.

„Šiandieninėje situacijoje, kai per pastarąsias kelias dienas išaiškėjo tokie faktai Irinos Rozovos temoje, konservatoriai jau patys šneka apie interpeliaciją Seimo pirmininkui“, – sakė R. Karbauskis.

Nieko negirdėjo apie planus steigti politinį judėjimą

Valstietė-žalioji Rima Baškienė sakė, kad toks sprendimas yra kiekvieno partijos nario valia.

„Manau, kad, vertinant jo populiarumą, partijai tai bus praradimas“, – sakė R. Baškienė.

Parlamentarė teigė neturinti informacijos, kad kartu su V. Pranckiečiu rengtųsi trauktis daugiau narių iš partijos.

„Galbūt jo pasitraukimą sąlygojo planuojamas tarybos posėdis, bet to reikėtų klausti jo. O apie kitų nuotaikas nieko oficialaus nesu girdėjusi“, – sakė R. Baškienė.

Ji teigė nieko negirdėjusi apie V. Pranckiečio planus steigti politinį judėjimą.

„Aš žinau jo nusiteikimą labai atsakingai dirbti Seimo pirmininko pareigose, būti tikru geru Seimo pirmininku. Man atrodo, kad dėl jo darbo niekas ir neturi nusiskundimų. Tai yra, ko ir linkėčiau jam, toliau sėkmingai vadovauti Parlamentui“, – sakė R. Baškienė.