Seime, posėdžio metu, nuskambėjo faktas, kad švedų ambasada dėl šio įstatymo kreipėsi į Prezidentūrą. J. Neverovičius paaiškino, koks kreipimasis tai buvo.

„Švedijos ambasados skambutis buvo konsultacinis. Kadangi įstatymas yra nekokybiškas ir nenumato kaip elgtis organizacijoms, kuriuos šiuo metu jau turi limitą viršijantį miškų plotą, ambasada bandė suprasti kaip turėtų elgtis tokios organizacijos. Faktas, kad ambasada ieško tokio tipo informacijos Prezidentūroje akivaizdžiai rodo, jog jie negauna atsakymų ten, kur juos turėtų gauti – Seime ir įstatymą rengusioje ministerijoje“, – tvirtino J. Neverovičius.

Jo teigimu, šis įstatymas pakenks miškų ūkyje dalyvaujantiems asmenims. J. Neverovičius taip pat pabrėžė, kad įstatymas parengtas nekokybiškai.

„Priešingai nei bandoma sakyti, tai pakenks visiems miškų ūkyje dalyvaujantiems asmenims, kurie nori laikytis įstatymų ir neieško paliktų landų. Manome, kad įstatymas parengtas nekokybiškai, nes nors Miškų įstatymo pataisų autoriai ir nurodo siekiantys išvengti miškų ūkio paskirties žemės koncentracijos ir sumažinti neigiamą pramoninio miško kirtimo įtaką aplinkosauginiams, kraštovaizdžio, rekreaciniams, bioįvairovės aspektams, jie niekaip nepagrindžia, kaip 1500 ha maksimali miškų ūkio paskirties žemės riba padėtų pasiekti keliamus tikslus“, – teigė J. Neverovičius.

Prezidento patarėjas susirūpinimą mišku vadina tariamu ir tvirtina, kad ir prezidentas artimiausiu metu tikisi valdančiųjų tvirtumo.

„Tariamas susirūpinimas dėl Lietuvos miškų kol kas pridengia siaurų grupių interesus, o ne tarnauja visuomenės interesams, Prezidentas tikisi, jog valdantieji artimiausiu metu parodys atitinkamą uolumą, mažindami maksimalius plynų kirtimų dydžius ir medienos kirtimo normas, – teigė J. Neverovičius. – Lietuvos miškai yra vienas didžiausių šalies turtų, kurį būtina saugoti bei tausoti. Todėl būtina išnaudoti visas šiuo metu turimas aplinkos apsaugos teisines priemones bei ieškoti efektyvių būdų, kaip užtikrinti aplinkosauginių reikalavimų laikymąsi.“

Seimas ketvirtadienį atmetė prezidento Gitano Nausėdos veto ir patvirtino jau anksčiau Seime priimtas Miškų įstatymo pataisas, kuriomis iki 1,5 tūkst. ha ribojamas galimas įsigyti miškų plotas.

Už veto atmetimą balsavo 90 Seimo narių, prieš – 8.