Valdantieji Seimui pateikė tvirtinti protokolinį nutarimą „Dėl Lietuvos
Respublikos Vyriausybės programos“ su klaidomis: „Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (toliau – LVŽS) ir Lietuvos socialdemokratų partijos koalicijos (toliau – Koalicija) sudarytos Lietuvos Respublikos Vyriausybės (toliau – Vyriausybė)...“.

„Seime patvirtinta Vyriausybės programa yra teisės aktas ir jis turi atitikti realią situaciją. Mes, Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija, nuo 2017 m. lapkričio 7 d. esame pasiskelbę opozicine frakcija. Reikalaujame, kad klaidinanti informacija būtų ištaisyta“, - pranešime spaudai teigia Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Socialdemokratų frakcijos tvirtinimu, jie nepritaria daugeliui dabartinių valdančiųjų sprendimų – atsakomybę už sprendimus turi prisiimti tie, kurie juos realiai daro.

Kaip vakar teigė konservatorius Andrius Kubilius, Vyriausybės programos nepanorę keisti valdantieji per skubėjimą greičiausiai patys iki galo neperskaitė, už ką balsavo, ir pritarė dokumentui, kuriame numatyta, kad balsuoja už valstiečių-žaliųjų ir socialdemokratų koalicijos pagrindu sudarytą Vyriausybę.

„Iš to skubėjimo naujieji valdantieji (lenkai ir tvarkiečiai) matomai net neperskaitė, kas yra parašyta toje Vyriausybės programoje. Nubalsavo, kad jiems tinka tokia nekeista Vyriausybės programa ir turi ministrų postus. O tai svarbiau, nei kokia nors programa. Iš to turime dvi pasekmes: vieną linksmesnę, kitą rimtesnę. Pradėsiu nuo linksmesnės.

Pavarčius iš naujo patvirtintą, nekeistą Vyriausybės programą, paaiškėja, kad toliau dirbs ne kažkokia naujoji 4-ių partijų koalicijos Vyriausybė, bet „Karbauskio ir Palucko“ koalicijos Vyriausybė, nes Vyriausybės programos pirmajame puslapyje yra juodu ant balto parašyta:

„Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (toliau – LVŽS) ir Lietuvos socialdemokratų partijos koalicijos (toliau – Koalicija) sudarytos Lietuvos Respublikos Vyriausybės (toliau – Vyriausybė) tikslas – pasiekti, kad Lietuvoje būtų gera gyventi, kai įsisenėję skauduliai nebealina Lietuvos žmonių, mūsų valstybės Nepriklausomybę stiprina ne tik narystė transatlantinėse organizacijose, bet ir visų Lietuvos piliečių meilė Tėvynei, noras dėl jos dirbti, kurti ir aukotis“, – feisbuke rašė A. Kubilius.