„Pirmiausia, suprantu, kad komisija nutarė atlikti tyrimą. Tai yra būtina padaryti, kad būtų išsiaiškintos visos aplinkybės. Daugiau neturiu informacijos“, – sakė R. Karbauskis.

Premjeras Saulius Skvernelis irgi šiame etape susilaikė nuo politinių vertinimų.

„Tam tikros procedūros yra žengtos, kiek prisimenu – pakankamai seniai nebuvo suteiktas atitinkamas leidimas. O politinį vertinimą galbūt darys Seimas, jeigu taip nuspręs. Daugiau nematau kitokių aplinkybių, dėl kurių man tai keltų nerimą. Tai nėra nei Vyriausybės narė, tai nėra Seimo narė, kuri kažkaip aktyviai dalyvautų koalicinės tarybos veikloje“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras nespekuliavo klausimu, ar I. Rozova verta apkaltos.

„Man reikėtų susipažinti su medžiaga, nes tai buvo pakankamai seniai. Neprisimenu net, kokia forma buvo gauta. Tos informacijos yra labai daug, reikėtų tada pasižiūrėti, ar yra verta. Bet kiek pamenu, jei būtų verta, (...) tai būtų procedūros jau tada pradėtos“, – sakė S. Skvernelis.

Jo vertinimu, informacija nėra nuslėpta, buvo informuotos institucijos, kam priklauso pagal principą „būtina žinoti“.

„Kiek matau iš viešos erdvės ir prisimenu, buvo informuotas Seimo pirmininkas, ir tam etapui manau, kad to pakako“, – sakė S. Skvernelis.

Rozova jau dvejus metus neturi leidimo dirbti su slapta informacija

I. Rozova praėjusią savaitę BNS patvirtino, kad dvejus metus nebeturi leidimo dirbti su slapta informacija. Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) atstovai patvirtino, kad jai leidimas neišduotas dėl anketoje specialiosioms tarnyboms nenurodytų susitikimų su Rusijos diplomatais. Apie tai pernai sausį informuotas ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Ši informacija į viešumą iškilo NSGK ėmus domėtis parlamentarės vizitu į ortodoksų renginį Gruzijoje – jame buvusio Rusijos Dūmos deputato pasisakymas iššaukė masinius protestus šalyje, Valstybės saugumo departamentas informavo, kad šis formatas išnaudojamas Rusijos užsienio politikos tikslams įgyvendinti.