Dar vienas kartu su juo kopęs žmogus irgi nukentėjo ir šiuo metu yra ligoninėje, tačiau jis stipresnių sužalojimų nepatyrė, ir tikimasi, kad šį vakarą jau bus išleistas. Tai DELFI patvirtino Lietuvos alpinizmo asociacijos prezidentas Kęstutis Skrupskelis.

„Galiu patvirtinti faktą, kad Vytautas žuvo. Vakar, apie pietus, buvo konstatuota jo mirtis. Daugiau detalių kol kas neteikiame, nes vyksta tyrimas, nenorime jam trukdyti. Manoma, kad tai yra nelaimingas atsitikimas, kuris atsitiko jau nusileidus nuo viršūnės. Daugiau detalių kol kas nėra“, – sakė K. Skrupskelis.

Pasak asociacijos prezidento, alpinistai jau buvo nusileidę nuo maršruto, liko lengvoji dalis – nueiti, ir tuo metu įvyko nelaimė. Per ją nesunkiai nukentėjo ir dar vienas su V. Mažeika buvęs alpinistas.

„Kitas susižalojęs žmogus šiuo metu dar yra ligoninėje, bet šiandien vakare turėtų būti paleistas. Stiprių sužalojimų jis nepatyrė, tik bendrą kūno sumušimą, jokių lūžių nėra“, – sakė K. Skrupskelis.

Pasak jo, ši nelaimė atsitiko per savarankišką trijų patyrusių alpinistų kelionę į kalnus.

„Tai buvo tiesiog trijų žmonių kelionė į kalnus. Jie išvažiavo lipti į viršūnes, visi yra patyrę alpinistai. Nelaimė atsitiko atostogų metu“, – sakė K. Skrupskelis.

Apie 37-erių metų patyrusio alpinisto žūtį pranešė portalas 15min.lt.

Teigiama, kad kartu su V.Mažeika kopė dar du žmonės – Edvinas G. patyrė sužalojimus, o Ilona A. sužalojimų išvengė.

Įkrito į ledyno plyšį

Apie nelaimę rašo ir prancūzų žiniasklaida. Tinklapyje „Le Figaro“, remiantis naujienų agentūros „Agence France-Presse“ informacija, rašoma, kad nelaimė atsitiko antradienio popietę, maždaug 17.30 val., Aukštutinės Savojos regione, Monblano masyve.

Vyras kartu su dar dviem alpnistais, vyru ir moterimi, buvo 3300 metrų aukštyje. Tuo metu, kai atsitiko nelaimė, trijulė nebuvo prisirišusi virvėmis.

Grupė leidosi žemyn rytiniu šlaitu nuo Tacul'o viršūnės. Pagal pirminius tyrimo duomenis, nelaimė atsitiko pačioje nusileidimo pabaigoje. Auka įkrito į keturiasdešimties metrų ledyno plyšį, ir iš karto žuvo. Kitas alpinistas patyrė nesunkių sužalojimų, ir buvo nuvežtas į ligoninę.

Buvo pradėtas tyrimas, siekiant išsiaiškinti nelaimės aplinkybes.