Sesija šaukiama rugpjūčio 20–22 dienomis, 51 Seimo nario prašymu. Kaip įtvirtinta Seimo statute, neeilinėje sesijoje svarstomi tik jos iniciatorių pateikti klausimai.

Neeilinėje Seimo sesijoje numatoma svarstyti įgaliojimų Vyriausybei suteikimo iš naujo klausimą, balsuoti dėl pritarimo Virginijaus Sinkevičiaus kandidatūrai į eurokomisarus.

Taip pat į sesijos darbų programą įrašyti prezidento ir Seimo narių nutarimai dėl teisėjų. Šalies vadovas siūlo atleisti kelis korupcijos byloje įtariamus teisėjus dėl vardo pažeminimo, Seime registruotas siūlymas jiems pradėti apkaltos procesą.

37 politikai siūlo pradėti apkaltos procesą Lietuvos Aukščiausiojo Teismo teisėjui Egidijui Laužikui ir Lietuvos apeliacinio teismo teisėjams Valdimarui Bavėjanui, Viktorui Kažiui ir Konstantinui Gurinui.

Apkaltos tekste teigiama, kad šie teisėjai tarėsi ar ėmė atlygį iš bylų baigtimi suinteresuotų asmenų, darė įtaką bylų skirstymui ar teismų sprendimams. Šiuos duomenis Seimo nariai gavo iš Generalinės prokuratūros, tiriančios didelės apimties teisėjų korupcijos bylą.

Teisėjų taryba praėjusią savaitę pritarė prezidento Siūlymui, jog E. Laužiko ir K. Gurino atleidimas būtų teikiamas Seimui, tačiau nepritarė V. Kažio pašalinimui. Dėl V. Bavėjano sprendimą žadama priimti rugpjūčio pabaigoje.

Daug diskusijų kelia klausimas, ar Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismo teisėjai gali būti atleisti tik surengus apkaltą Seime, ar siūlyti juos pašalinti iš pareigų gali ir prezidentas.

Teisėjų korupcijos tyrime įtariami dar keturi žemesnės grandies teisėjai.