Druskininkų valdantiesiems priklausantis politikas kartu su M. K. Čiurlionio menų mokyklos vadove Ona Olšauskiene trečiadienį įteikė Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui druskininkiečių parašus, kuriais prašoma leisti pritaikyti „dvarą“ visuomenės reikmėms.

„Mes nekvestionuojame Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimo. Turi susėsti teisininkai, Vyriausybė, visos pusės suinteresuotos ir žiūrėti, ar įmanomas kelias tą dvarą išsaugoti, ar ne“, – žurnalistams Seime sakė M. Vitkauskas.

Centrinės valdžios politikų prašoma leisti įrengti pastate M. K. Čiurlionio menų mokyklą.

Susitikimą suorganizavęs Seimo narys „valstietis“ Zenonas Streikus BNS sakė, kad po raštu pasirašė apie 3 tūkst. druskininkiečių.

Druskininkų savivaldybė teigia, kad liepą priimtas Aukščiausiojo Teismo sprendimas leidžia nenugriauti pastato, jeigu jis būtų perduotas viešam naudojimui.

M. K. Čiurlionio menų mokyklos direktorė teigė, kad įstaiga šiuo metu plečia veiklą, o galimybė įsirengti Vijūnėlės „dvare“ leistų mokiniams užtikrinti geresnes sąlygas.

„Jaunimo dailės skyrius turi mažai patalpų, tai būtų puiki galimybė jiems ten persikelti“, – sakė O. Olšauskienė.

„Turime puikią idėją, kurią taip pat pavyktų įgyvendinti, įkurtume Vaikų dailės galeriją. Mums kuo didesnės patalpos, tuo geriau“, – pridūrė ji.

„Dabartinės patalpos yra per mažos, vaikučių skaičius į darželį didėją ir dėl to mes automatiškai turime atlaisvinti patalpas ir kažkur keltis“, – kalbėjo mokyklos vadovė.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis po susitikimo žurnalistams sakė, kad Druskininkų atstovų prašymą perduos Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui.

„Atvežė dokumentą, paprašė, kad mes jį priimtumėm, mes jį priėmėme, užregistravome ir perduosime Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui“, – sakė Seimo pirmininkas.

Klausiamas, ar pats mato galimybių palikti stovėti Vijūnėlės pastatą, V. Panckietis atsakė: „Aš nematau jokios galimybės ir nesvarstau jokios galimybės, nes tai ne mano kompetencijos dalykas“.

Už pastato išsaugojimą pasisakantieji teigia, kad toks sprendimas sumažintų savivaldybės nuostolius. Anot jų, vienintelė kliūtis, neleidžianti parko teritorijoje stovėti statiniui yra ta, jog pastatas yra gyvenamosios paskirties.

Pastato savininkas verslininkas Žilvinas Povilonis griovimo darbams jau yra nusamdęs rangovą, tačiau pats teigė pritariantis siūlymui pastatą perimti visuomenės reikmėms.