„Jai nepriklauso joks leidimas. Ji nėra užėmusi jokios pozicijos, kuriai priklausytų gauti leidimą“, – konstatavo V. Pranckietis.

Pasak Seimo vadovo, jis nėra gavęs duomenų apie įtartiną I. Rozovos veiklą iš Valstybės saugumo departamento (VSD), tačiau neatskleidė, ar pati parlamentarė buvo kreipusis, norėdama gauti leidimą darbui su įslaptinta informacija.

„Jeigu aš būčiau gavęs iš VSD kokią nors informaciją, tai jūs net neturėtumėte apie tai klausti, nes aš negalėčiau apie tai komentuoti“, – pridūrė V. Pranckietis.

ELTA primena, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) nariai yra pranešę, jog dar praėjusią savaitę į parlamentarus kreipėsi Sakartvelo parlamento Europos reikalų komiteto vicepirmininkas Giorgis Kandelakis, ragindamas Lietuvos Seimą nutraukti ryšius su Tarpparlamentine ortodoksų asamblėja, kurios veikloje, praėjusį mėnesį sukėlusioje neramumus Tbilisyje, dalyvauja ir Lietuvos parlamentarė I. Rozova. Pasak Sakartvelo atstovo, šios organizacijos veikla tapo dominuojama Maskvos, o dalyvavimas jos veikloje tik padeda įgyvendinti Rusijos darbotvarkę.

Pasak NSGK pirmininko pavaduotojo Lauryno Kasčiūno, Kremlius intensyviai naudoja įvairias organizacijas ir tarptautinius formatus, siekdamas sumažinti savo izoliaciją, švelninti tarptautines sankcijas, kurti Kremliaus, kaip krikščioniškų vertybių gynėjo, iliuziją.