Pagal VTEK pranešimą, Seimo narys D. Kepenis laiku ir tinkamai nedeklaravo narystės bei eitų tarybos nario pareigų asociacijoje „Lietuvos olimpinė akademija“, taip pat duomenų, kad yra IĮ „Dainiaus Kepenio Palangos sveikatos mokykla“ savininkas.

2016 m. tapęs Seimo nariu D. Kepenis įgijo pareigą deklaruoti privačius interesus. Tiriant nustatyta, kad nuo 1995 m. jis yra individualios įmonės „Dainiaus Kepenio Palangos sveikatos mokykla“ savininkas ir vadovas. Tapęs Seimo nariu, D. Kepenis ketverių metų laikotarpiui (2016-2020 m.) sustabdė mokyklos veiklą, tačiau išliko įmonės savininkas. Šio fakto jis nenurodė savo privačių interesų deklaracijoje.

Pagal VPIDVTĮ, valstybinėje tarnyboje dirbantis asmuo privačių interesų deklaracijoje privalo nurodyti juridinį asmenį, kurio dalyvis jis yra. VTEK vertinimu, laikinas įmonės veiklos sustabdymas nepanaikina fakto, kad asmuo yra juridinio asmens dalyvis, – taigi jam išlieka pareiga šiuos duomenis deklaruoti.

Taip pat VTEK nustatė, kad D. Kepenis nuo 2013 m. yra asociacijos „Lietuvos olimpinė akademija“ narys, o iki 2017 m. ėjo ir šio juridinio asmens tarybos nario pareigas. Šių duomenų jis taip pat nenurodė savo privačių interesų deklaracijoje.

Kadangi nuo 2016 m. D. Kepenis nebedalyvauja asociacijos „Lietuvos sveikos gyvensenos ir natūralios (papildomos ir alternatyvios) medicinos rūmai“ veikloje, šiuo atveju VTEK nusprendė, kad, nedeklaruodamas šių duomenų, politikas įstatymo nuostatų nepažeidė.