Seimo narys M. Puidokas yra išrinktas Aleksoto-Vilijampolės vienmandatinėje apygardoje, kuriai priklauso Lampėdžiai. Todėl, pasirodžius DELFI straipsniui „Taip Matijošaitis daro verslą: buvo ežeras – dabar stovės namai“ apie galimai neteisėtus Kauno savivaldybės veiksmus prie Lampėdžio ežero M. Puidokas sulaukė nemažai vietinių gyventojų skambučių, teigiama Seimo nario išplatintame pranešime spaudai.

Žmonės šia situacija ėmė domėtis jau nuo vasario mėnesio, kai Kauno miesto taryboje skubos tvarka buvo nuspręsta koreguoti Nemuno ir Nevėžio santakos kraštovaizdžio draustinio specialųjį planą. Jau tuo metu kilo klausimų apie galimai neteisėtus būsimus darbus ežero pakrantėje. Lampėdžio apylinkių gyventojai išreiškė susirūpinimą tuo, kad straipsnyje minima irklavimo bazė, kurios projektui reikalingi kraštovaizdžio pakeitimai, buvo tik priedanga. O iš tiesų galimai vietovės tvarkymo tikslas yra kitas: ES ir miesto savivaldybės lėšomis sutvarkyti ir pagerinti miesto mero V. Matijošaičio šeimai priklausantį turtą (kaip išsiaiškino žurnalistai, gruntas ežero pakrantėje supiltas toje vietoje, kur šių metų pradžioje „VICI Investments“ – jos akcininkas yra V. Matijošaitis, o vadovas Š. Matijošaitis - užregistravo 15 sklypų, kuriuose planuojama statyti gyvenamuosius namus).
Mindaugas Puidokas

DELFI Straipsnyje pateikiama detali informacija apie Kauno miesto mero V. Matijošaičio ir jo sūnaus Š. Matijošaičio galimus viešųjų interesų supainiojimus, pasinaudojimą tarnybine padėtimi asmeninei naudai gauti, savivaldybės lėšų galimą panaudojimą privataus kapitalo pagerinimui. Kaip išsiaiškino DELFI žurnalistai, pagrindinė Nemuno ir Nevėžio santakos draustinio vertybė – kraštovaizdis ir ežero pakrantė - buvo suniokota prie Kauno mero įmonei priklausančių sklypų. Analizuojant straipsnyje minimus faktus galima daryti prielaidą, kad realizuojant irklavimo bazės projektą Aplinkos ministerija pavaldžios įstaigos arba nepastebėjo, arba tyčia ignoravo pažeidimus.

Reaguodamas į minėtame DELFI straipsnyje pateiktą informaciją bei Lampėdžių gyventojų skundus kaip toje apygardoje išrinktas Seimo narys vienmandatininkas M. Puidokas kreipėsi į LR generalinį prokurorą Evaldą Pašilį, LR Aplinkos ministrą Kęstutį Mažeiką bei LR Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją, prašydamas inicijuoti tyrimą dėl straipsnyje pateiktos informacijos ištyrimo, atlikti minimų valstybės tarnautojų veiksmus ir galimą tyčinį neveikimą, užtikrinti, kad būtų apgintas viešasis interesas, įvertinti Kauno miesto mero V. Matijošaičio ir jo sūnaus Kauno miesto savivaldybės tarybos nario Š. Matijošaičio veiksmus LR Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo ribose. Tiek Lampėdžių gyventojai, tiek ir visa likusi visuomenė nori žinoti tiesą ir būti tikra, kad pažeidimų atvejai bus išaiškinti, į juos tinkamai sureaguota, dėstome pranešime.

M. Puidokas primena: „Atkreiptinas dėmesys, kad straipsnyje pateikta informacija yra panašaus pobūdžio kaip ir Druskininkų taip vadinamo „Vijūnėlės dvaro“, todėl labai tikiuosi, kad tiek Aplinkos apsaugos ministerija, tiek Generalinė prokuratūra netaikys dvigubų standartų ir ginant viešąjį interesą bus vienodai lygiai teisingos bei principingos ir šiuo atveju.“