Jis taip pat pabrėžė, kad Vyriausybės programa nepasikeitė, tad ministre tapusiai R. Tamašunienei visos užduotys Vidaus reikalų ministerijoje liks tos pačios.

„Tikiuosi, kad moteris šioje ministerijoje, būtent Vidaus reikalų ministerijoje, gali dar truputį kitaip pažvelgti į kai kurias programas, turiu omeny, jautriau pažiūrėti būtent į tai, kad regionų politikoj trūksta mums šiandien tų impulsų, kurie tą politiką darytų veiksmingesne“, – trečiadienį „Žinių radijui“ sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis taip pat pridūrė, kad iki šiol pastarojoje srityje ministru dirbęs Eimutis Misiūnas buvo labai geras ministras.

„Misiūno atveju nėra jokių pastabų ministrui dėl jo darbo ir niekada nebuvo tų pastabų. Jis buvo vienas iš stipriausių ministrų šioje buvusioje Vyriausybėje, bet taip susiklostė politinė situacija“, – kalbėjo R. Karbauskis.

ELTA primena, kad, pasirašius naują koalicinę sutartį, Vidaus reikalų ministerijos portfelis atiteko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos prerogatyvai.