Šalies vadovo teigimu, jis didelį dėmesį teikė krašto apsaugos ir vidaus reikalų ministrų kandidatūroms, taip pat siekė, kad atnaujintame Ministrų kabinete būtų bent viena moteris.

„Nenorėjau būti tas prezidentas, kuris pradėtų savo veiklą nuo politinės suirutės arba chaoso“, – žurnalistams Nidoje pirmadienį sakė G. Nausėda.

Žurnalistės paklaustas apie kai kurių apžvalgininkų pastabas, kad jis galėjo pademonstruoti tvirtesnę ranką, prezidentas replikavo, kad kritikai buvo jam nepalankūs ir per prezidento rinkimus.

„O kas yra tvirta ranka? Ar sužlugdyti valdančiąją daugumą? Taip, buvo toks kelias, buvo galima taip padaryti. Apžvalgininkai, atleiskite, man atrodo iš tos stovyklos, kuri pralaimėjo rinkimus gegužės 26 dieną“, – teigė šalies vadovas.

Prezidentas praeitą savaitę patvirtino Vyriausybę, kurioje pasikeitė trys ministrai.

Vietoje susisiekimo ministro Roko Masiulio buvo paskirtas Lenkų rinkimų akcijos atstovas parlamentaras Jaroslavas Narkevičius, vidaus reikalų ministre vietoje Eimučio Misiūno tapo taip pat Lietuvos lenkų atstovė Seimo narė Rita Tamašunienė, o Žemės ūkio ministerijoje Giedrių Surplį pakeis „socialdarbietis“ Seimo narys Andrius Palionis.