Apeliacinio teismo teisėjas Viktoras Kažys penktadienį pareiškė, kad nesutinka su pareikštais įtarimais kyšininkavimo byloje.

Teisėjo teigimu, įtarimai susiję su pernai priimtu nuosprendžiu, kurį vėliau patvirtino Aukščiausiasis Teismas. V. Kažys sako, kad jokio kyšio nebuvo.

Viktoras Kažys


„Aš esu kaltinamas už tai, kad prieš tai nuteistus nekaltus žmones mūsų kolegija išteisino ir tas sprendimas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo buvo paliktas galioti, nepaisant viso šito kilusio skandalo ir šleifo“, – žurnalistams penktadienį sakė V. Kažys.

Jis kalbėjo Teisėjų tarybai apsvarsčius prezidento Gitano Nausėdos iniciatyvą atleisti jį ir dar septynis teisėjų korupcijos byloje įtariamus teisėjus.

V. Kažys sakė, kad įtarimai jo atžvilgiu yra nepagrįsti.

„Aš negaliu netgi išdėstyti konkrečiau savo pozicijos, nes įtarime nėra pareikšta nei veikos padarymo laikas, nei data, nei konkrečios aplinkybės. Tai aš negaliu gintis nei nuo įtarimo, nei nuo to, kas man šiandien yra inkriminuojama (teisėjo vardo pažeminimo)“, – kalbėjo teisėjas.

„Aš manau, kad to įtarimo niekas netikslina, nieko nedaro, nes nebuvo jokio kyšio“, – pridūrė jis.

Apeliacinio teismo teisėjas tvirtino, kad teisėsauga įtarimus jam galėjo suformuluoti „kitų žmonių pokalbių, kuriuose buvo mano pavardė“, pagrindu.

V. Kažys teigė, kad pernai išteisino asmenis, kuriuos anksčiau kaltais pripažino Šiaulių apygardos teismas, byla buvo susijusi su „žemės ūkio bendrovės pajininkų santykiais“.

Jis taip pat pareiškė manantis, kad Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismo teisėjai gali būti atleisti tik per apkaltos procedūrą Seime, o ne prezidento siūlymu dėl vardo pažeminimo.

„Aš manau, kad niekam nekyla abejonių, kad Seimo narys, prezidentas ar Konstitucinio Teismo teisėjas neturėtų būti atleistas kompromituojančiais pagrindais kaip nors kitaip, nei apkaltos tvarka. Nežinau, kodėl čia dabar buvo išskirti Aukščiausiojo ir Apeliacinio teismo teisėjai“, – kalbėjo V. Kažys.

Teisėjas H. Jaglinskis: savo situacijos nelinkėčiau jokiam priešui

Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis sako, kad nesutinka su pareikštais įtarimais korupcijos byloje, o savo situacijos nelinkėtų jokiam priešui.

Henrichas Jaglinskis

„Jeigu aš turėčiau labai didelį priešą, kurio aš neturiu, visų tų procedūrų, kuriose esu nuo vasario iki šios dienos, net jam nelinkėčiau“, – žurnalistams penktadienį teigė H. Jaglinskis.

Teisėjų taryba penktadienį apsvarstė prezidento Gitano Nausėdos iniciatyvą atleisti H. Jaglinskį ir dar septynis teisėjų korupcijos byloje įtariamus teisėjus.

„Aš tikiuosi teigiamo sprendimo. (...) Tikėjimas yra gyvenimo pagrindas“, – kalbėjo Vilniaus apygardos teismo teisėjas.

H. Jaglinskis patvirtino, kad įtarimai jo atžvilgiu susiję su bylinėjimusi dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro Druskininkuose. Teisėjas teigė, kad šie įtarimai nėra pagrįsti, tačiau detaliau jų nekomentavo.

Pareiškus įtarimus, jo ir kitų įtariamųjų įgaliojimai buvo sustabdyti šiemet žiemą. V. Kažys tvirtino, kad jo šeima išsilaiko iš žmonos pajamų.

Iš viso teisėjų korupcijos tyrime įtarimai pareikšti 48 asmenims.