Jo teigimu, Lietuva turėjo paieškoti geresnių kandidatų platesniame politiniame lauke bei svarstyti moterų kandidatūras.

„Visada gali būti geresnių – toks mūsų ir buvo akcentas, atsiliepiant į Europos Komisijos (EK) bendrą poziciją ir EK prezidentės poziciją, ieškant moters. Mes specifiškai paieškojome tvirtų moterų mūsų partijoje ir kvietėme partiniam susitarimui, nes galų gale deleguojamas eurokomisaras atstovaus ne kažkokią konkrečią politinę jėgą, daugumą ar mažumą, bet apskritai juk bus siejamas su Lietuvos vardu. Aš ir dabar galiu patvirtinti, kad tiek Vilija Blinkevičiūtė, tiek Rasa Budbergytė yra gerokai politiškai stipresnės ir solidesnės, lyginant su V. Sinkevičium“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė G. Paluckas.

LSDP lyderio teigimu, vis dėlto jis neiškeltų V. Sinkevičiaus jauno amžiaus kaip pagrindinio politiko minuso.

„Ta jaunystė greitai prabėga, o tą patirtį reikia formuoti ir įrodinėti savo politinį svorį darbais, ar tai pavyktų padaryti Europoje, čia jau kitas klausimas“, – komentavo G. Paluckas.

Socialdemokratai nepalaikys V. Sinkevičiaus kandidatūros balsavimo Seime metu, sako LSDP pirmininkas.

„Mes nebalsuosime už V. Sinkevičiaus kandidatūrą. Kaip ir minėjau, mes matome tvirtesnių galimų kandidatų tiek kairėje, tiek dešinėje“, – paaiškino G. Paluckas.

ELTA primena, kad V. Sinkevičius praėjusią savaitę susitiko su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen, o trečiadienį Ministrų kabinetas posėdyje bendru sutarimu patvirtino V. Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisarus. Šiai kandidatūrai pritarė ir Prezidentas Gitanas Nausėda. Šiuo metu V. Sinkevičius, kuriam yra 28 metai, yra laikinasis ekonomikos ir inovacijų ministras.