Iš pradžių užliepsnojo šiaudų stirtos, nespėjus šių užgesinti kitas gaisras kilo už kilometro esančiame gyvenamojo namo ūkiniame pastate, neilgai trukus užsiliepsnojo dar vienas ūkinis pastatas – tokį košmarą savaitgalį išgyveno Ėriškių kaimo gyventojai.

Pastarąjį savaitgalį kaimo gyventojus gąsdinusios liepsnos – jau pasikartojantis atvejis. Prieš kurį laiką liepsnos jau talžė ne tik ūkinius pastatus, bet ir gyvenamąjį namą, kurio šeimininkas tvirtina, kad per plauką liko gyvas.

Panevėžio priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos viršininkas Algirdas Rudys DELFI teigė, kad šiaudus ir ūkinį pastatą teko gesinti ugniagesiams, dar vieną gaisrą gyventojai numalšino patys. Nei žmonės, nei gyvūnai ar gyvuliai gaisrų metu nenukentėjo.

Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Vaiginytė DELFI patvirtino, kad dėl kilusių gaisrų pradėtas ikiteisminis tyrimas, nes įtariamas padegimas.

V. Vaiginytės teigimu, prieš kelis mėnesius Ėriškėse kilus gaisrui degė apleista sena ferma. Ir tai ne vienintelis anksčiau Ėriškes naikinęs gaisras. „Ir anksčiau buvo įtariami padegimai“, – tvirtino vyr. specialistė.

Jos teigimu, patys gaisrai savo mastu nebuvo tokie, kurie galėjo kelti didelį pavojų, greičiau gąsdino gyventojus.

Patys gyventojai neslėpė išgąsčio. „Dar nemiegojau, pradėjo puškėti, per langą pamačiau, kad dega, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo Ėriškių gyventoja Dalija. – Kaip gali šiaip sau užsidegt? Žinoma, ne. Visi žmonės šneka, kad čia siautėja padegėjas kažkoks.“

Ėriškiuose degė ne tik ūkiniai pastatai. Vietinis gyventojas Jonas pasakoja, kad jam bemiegant kažkas į namo vidų pro atvirą langą įmetė degantį daiktą. „Įlėkė (pro šalį važiavę vietiniai – DELFI), sako: Jonai, degi, – stebėjosi pasakodamas vyras. – Jokio triukšmo nebuvo, kol stigas nepradėjo degti. Jei ne vaikai, nebebūtų manęs seniai.“

„Bepročiu reikia būti, kad šitaip daryti, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo vietinė Janina. – Normalus žmogus negali taip padaryti.“

„Paskutiniu metu Ėriškiuose iš viso kaip Tvin Pyksas kažkoks. Tikrai labai nesmagu“, – teigė vietinė Dalija.