„Labiausiai gąsdina aikštelės danga, kuri yra betoninė. Manau, kad reikėtų imtis pokyčių, bent pakeisti į minkštesnę dangą„, – svarstė mama.

Jos prašymą pasirūpinti vaikų žaidimų aikštelės būkle gavę Klaipėdos miesto savivaldybės valdininkai sutinka, kad problema dėl šios aikštelės išties egzistuoja, tačiau esą vaikų saugumu turėtų rūpintis ir patys tėvai.

„Turėjome pasitarimą dėl šios aikštelės. Nusprendėme paprašyti rangovo įvertinti padėtį, kadangi ši aikštelė išties nėra labai geros būklės“, – sakė Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Specialistė kalbėjo, kad kardinalių pokyčių aikštelėje artimiausiu metu nenumatoma, kadangi po poros metų planuojami darbai visame Skulptūrų parke, tad tuo metu bus sprendžiamos ir šios vietos esminės problemos.

„Dabar pastatysime įspėjamąjį ženklą, kad už vaikų saugumą toje aikštelėje atsako patys tėvai. Raginame mažųjų nepalikti be priežiūros. Naujos aikštelės tikrai nedarysime, nes yra parengtas Skulptūrų parko projektas.

Buvo svarstoma galimybė demontuoti, tačiau manau, kad iššauktume tikrai didelį priešiškumą. Tad dabar mėginsime ją patvarkyti, nors visų reikalavimų aikštelė tikrai neatitinka“, – pasakojo I. Šakalienė.

Specialistė pabrėžė, kad Savivaldybės atstovai ne kartą sprendė šios aikštelės problemas – vienas įrenginių buvo pripažintas nesaugiu ir pašalintas. „Nuolat pažiūrime, jei gauname informacijos, papildomai atliekame darbus“, – sakė ji.

Aikštelės būklę planuojama įvertinti šią savaitę.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėja akcentavo, kad problemų dėl vaikų žaidimų aikštelių yra ne tik Skulptūrų parke, bet ir visame mieste, ypač – daugiabučių kiemuose.

„Negalime drastiškai visko naikinti. Bet sutvarkyti pažadame. Apgailestaujame, kad įvyksta tokie incidentai“, – tikino I. Šakalienė.