„Pastaruosius trejus metus mano veikla buvo tiek visuomenei, tiek žurnalistų bendruomenei, tiek valstybės vadovams atvira ir kažkokios kritikos savo atžvilgiu aš negirdėjau“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė V. Sinkevičius.

Ministro teigimu, jis yra pasiruošęs tobulėti ir yra siekiantis žinių.
„Niekada nebūsiu tobulas kandidatas ir visuomet privalėsiu ieškoti galimybių tobulėti, sužinoti kažką naujo, nes ir pasaulis galų gale keičiasi labai sparčiai“, – teigė V. Sinkevičius.

Ruošiuosi nueiti ir atsakyti į Seimo narių klausimus, nes nesu garantuotas kitų frakcijų parama, sako „valstiečių“ atstovas.

„Aš niekada nebėgau nuo kolegų Seimo narių, visuomet buvau pasiruošęs atsakyti į jų klausimus, ir (...) kai vyks Seime procedūros, aš esu tikrai pasiruošęs nueiti į frakcijas, susitikti su kolegomis ir atsakyti jiems į visus kilusius klausimus“, – kalbėjo V. Sinkevičius.

Jis pabrėžė, kad jo laukia iššūkis ne tik gauti paramą Lietuvos Seime, tačiau ir Europos Parlamento klausymų metu. Dėl jo amžiaus, sako V. Sinkevičius, jis turi įrodyti savo vertę ir kompetenciją.

„Man reikės labai sunkiai dirbti, susipažinti su europarlamentarais. (..) Įrodyti galų gale, kad tas amžius pase įrašytas yra tas vienintelis mano trūkumas“, – pridūrė V. Sinkevičius.

ELTA primena, kad V. Sinkevičius praėjusią savaitę susitiko su Europos Komisijos (EK) pirmininke Ursula von der Leyen, o trečiadienį Ministrų kabinetas posėdyje bendru sutarimu patvirtino V. Sinkevičiaus kandidatūrą į eurokomisarus. Šiai kandidatūrai pritarė ir prezidentas Gitanas Nausėda. Šiuo metu V. Sinkevičius, kuriam yra 28 metai, yra laikinasis ekonomikos ir inovacijų ministras.