Šalia karaliaus Mindaugo paminklo, netoli Vrublevskių bibliotekos ant kurios kabėjo atminimo lenta J. Noreikai susirinkę keli šimtai žmonių su trispalvėmis, istorinėmis ir kitomis vėliavimos reikalavo grąžinti atminimo lentą J. Noreikai-generolui Vėtrai.

Vienas kalbėtojų Lietuvos laisvės kovų sąjungos garbės pirmininkas Jonas Burokas ant scenos pagrasino, kad jei atminimo lenta J. Noreikai nebus grąžinta, tai padarys tie patys žmonės, kurią šią lentą jau buvo savavališkai užkabinę 1997 metais.

Renginyje ant scenos lipę dalyviai negailėjo karčių žodžių Vilniaus merui Remigijui Šimašiui, kuris ir nurodė nukabinti atminimo lentą J. Noreikai. Antisemitu patį R. Šimašių išvadinęs vienas kalbėtojų Arvydas Juozaitis tikino, kad atminimo lenta grįš į tą pačią vietą, kurioje ji kabėjo.

„Vilniaus meras Remigijus Šimašius kartu su savo parankiniais šmeižia, daužo ir naikina Lietuvos Laisvės kovų Didvyrių atminimą: 2019-07-24 d. Vilniaus sav. Tarybos posėdyje 21-o Vilniaus tarybos nario sprendimu panaikintas 1941 m. Birželio sukilimo prieš SSSR okupantus vadovo pulk. K. Škirpos alėjos pavadinimas.

Prieš tai R. Šimašiaus pasekėjas apsišaukėlis Stanislovas Tomas kūju sudaužė karininko Jono Noreikos-Generolo Vėtros atminimo lentą ant Lietuvos Mokslų Akademijos Vrublevskių bibliotekos sienos.

Visuomenei pareikalavus, Vilniaus savivaldybė suklijuotą lentą sugrąžino, bet R. Šimašiaus vienasmeniu sprendimu liepos 27 dieną, 4 val. ryto lenta buvo „Grindos“ darbininkų grubiai nupjauta ir išvežta į šiukšlyną „saugoti“… Kas kitas? Vincas Kudirka? Jonas Basanavičius? Karalius Mindaugas? Neliečiamos Vilniuje tik NKVD ir KGB žudikų „atminimo“ lentos. Grįžta gūdūs sovietų laikai, todėl pasipriešinkime, ginkime Lietuvos Laisvės kovų Didvyrių šventą atminimą!“, – rašoma mitingo rengėjų kvietime.

„Neleiskime klastoti, perrašyti savo Tėvynės istorijos! Ginkime savo laisvę ir teisę patiems nuspręsti, kas nusipelnė Tautos pagarbos! Kviečiame Lietuvos žmones rinktis su gedulo žvakelėmis, gėlėmis Didvyriams, protesto plakatais, vėliavomis, Didvyrių nuotraukomis ir dainomis Lietuvai, jos gynėjams rugpjūčio 7 d., trečiadienį, 18 val. į protesto mitingą!“, – kvietė mitingo rengėjai, kurių pagrindiniais organizatoriais nurodomi Astra Astrauskaitė, Kęstutis Tamašauskas, Arturas Grigas, Algis Avižienis, Vaidotas Jakubonis, Rūta Tamkienė, Vladas Turčinavičius, Povilas Girdenis, Dalia Tarailienė ir Sakalas Gorodeckis, kurio tėvą Stasį Gorodeckį kartu su J. Noreikia 1946 m. suėmė sovietų saugumiečiai.

Mitingo rengėjai, Feisbuke išplatinę kreipimąsi pabrėžė, jog renginys suderintas su miesto savivaldybe, kuri išdavė leidimą. Tiesa, dar iki renginio pradžios kilo nesklandumų. Pats S. Gorodeckis feisbuke pasidalijo vienu mitingą reklamuojančiu vizualiu kūriniu, kuriame šaržuojama aistras sukėlusi J. Noreikos ir K. Škirpos lentelių tema.

Stalino premija apdovanoto režimo dailininko, raudonosios armijos plakatus piešusio Fiodoro Rešetnikovo paveikslą „Už taiką“ panaudoję kūrėjai prie originalaus paveikslo pridėjo Remigijaus Šimašiaus vardą, užrašytą šalia gaidžio piešinio bei Izraelio ir LGBT bendruomenės vėliavas, esą atspindinčias miesto mero rėmėjus. Renginio organizatorė A. Astrauskaitė ir pats S. Gorodeckis tokią meninę išraišką pavadino šaržu ir memu.

Be to, renginyje tarp dalyvių įrašytas istorikas ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys turėjo atskiru įrašu priminti, kad jis nesutiko dalyvauti renginyje, nors jo pavardė buvo įrašyta ir nepakeista dar trečiadienio vakarą.