Prezidento vyriausiasis patarėjas vidaus politikai Povilas Mačiulis tvirtina, kad daugiau argumentų galėtų pateikti pati Lietuvos lenkų rinkimų akcija – Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS).

„Bet tai galima traktuoti kaip atsižvelgimą į prezidento rekomendaciją, kad Vyriausybėje būtų ir moterų“, – po G. Nausėdos ir R. Tamašunienės susitikimo antradienį sakė P. Mačiulis.

Jis taip pat patvirtino, kad premjeras Saulius Skvernelis ketina teikti visą atnaujintą ministrų kabinetą trečiadienį.

„Tikrai taip. Nežinau, kas turėtų pasikeisti, kad to neįvyktų. Bent jau yra kalbėta ir tikimasi, kad rytoj ryte bus pateikta visa Vyriausybės sudėtis“, – teigė P. Mačiulis.

LLRA–KŠS antradienį taip pat pranešė, kad į susisiekimo ministrus siūlys J. Narkevičių. Anksčiau jis buvo įvardintas kandidatu į vidaus reikalų ministrus, susisiekimo ministru svarstyta deleguoti buvusį šios ministerijos viceministrą Vladislavą Kondratovičių, šiuo metu vadovaujantį Kelių ir oro transporto politikos grupei.

Su J. Narkevičiumi prezidentas ketina susitikti trečiadienį.

Šie du portfeliai Lenkų rinkimų akcijai atiteko pagal koalicinę sutartį, liepos pradžioje sudarytą tarp šios partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos bei „Tvarkos ir teisingumo“.

Dėl naujos koalicijos susiderėję valdantieji taip pat yra sutarę pakeisti žemės ūkio ministrą – vietoje Giedriaus Surplio „socialdarbiečiai“ yra pasiūlę parlamentarą Andrių Palionį.