Penktadienį „Facebook“ tinkle Seimo narys dalijosi D. Lamos mintimis ir pridūrė, kad jo dukra jau tyliai taria žodžius. „Metuose yra tik dvi dienos, kuomet negalima nieko daryti. Viena vadinasi vakar, o kita – rytoj. Šiandiena yra diena, kai galite mylėti, tikėti, veikti ir, svarbiausia, gyventi, – D. Lamą citavo r. Šarknickas ir pridūrė. – Julytė tyliai pasakė, skanu! Ragavo apelsiną!“

Seimo narys dėkojo visiems už geras mintis ir maldas: „Ačiū, jums, kad iki šiol esate su geromis mintimis kartu su mumis, tai labai jautru ir jaudina“. R. Šarknickas dėkojo ir gydytojams, ir draugams, ir artimiesiems, ir Dievui.

Šią savaitę Seimo narys socialiniame tinkle rašė, kad jo dukra vis dar komoje.

„Mūsų mažoji mokytoja dar vis giliame miege, bet jau kai kurie aparatai yra atjunginėjami, gyvename su jūsų maldomis ir toliau“, – kiek anksčiau šią savaitę teigė LVŽS narys, pridurdamas, kad dar negali visiems atsakyti, nes žodžiai kaupiami maldoms už dukrą.

„Mes labai ilgimės mažosios, matome, liečiame, kalbame, skaitome pasakas. Leidžiame giminės, klasiokių, mokytojos Jurgitos garso ir vaizdo įrašus, kad ir giliame miege jaustų jog esame kartu. Dėkojame Dievui, gydytojams, slaugytojams, artimiesiems, draugams, bičiuliams jog ji yra mylimose rankose“, – socialiniame tinkle rašė R. Šarknickas.

Jis pridūrė, kad jau matė ir dukros šypseną, tad tiki, kad ji stipri ir nepasiduos.

Apie savo dukros būklę socialiniame tinkle politikas buvo pranešęs ir anksčiau. Tada jis teigė, kad būklė gerėja. „Žinutė visiems besirūpinantiems. Sveiki, meilė daro stebuklus! Mūsų dukros Julytės būklė stabilizuojasi ir pamažu gerėja.

Žinoma, dar laukia ilga kelionė ir jūsų palaikymas suteikia daug jėgų. Gydytojai ir artimas bičiulių ratas padeda kuo gali. Visus, kuriuos palietė šį istorija, kviečiam dalintis gerumu su jūsų aplinkoje esančiais vaikais“, – rugpjūčio pirmąją rašė R. Šarknickas.

DELFI primena, kad R. Šarknicko dukra į avariją pateko liepos pabaigoje. Seimo narys po įvykio teigė, kad keliavo su šeima aplink Lietuvą, o lemtingą akimirką dukra ėjo per gatvę norėdama nueiti į muziejų.

Vairuotojas, partrenkęs mažametę, buvo neblaivus. Eismo įvykis nutiko važiuojamoje kelio dalyje, mergaitė ėjo ne per pėsčiųjų perėją.

Vairuotojui buvo nustatytas 1,18 prom. neblaivumas. Kiek žinoma, tai Rokiškio gyventojas.

Po įvykio vairuotojas stabtelėjo, tačiau iš įvykio vietos pasišalino.

Šiuo metu vairuotojas nebėra sulaikytas. Vairuotojui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vadovaujantis BK 281 straipsnio 4 dalimi, tas, kas sukėlė avariją neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.