Iš DELFI gautų nuotraukų matosi, kad ant Petro Cvirkos paminklo buvo pakabinta lentelė „Drauge Šimašiau, didžiuojuosi!“ ir nupiešta sovietinė penkiakampė žvaigždė. Ant Vinco Kudirkos paminklo buvo pakabinta lentelė su užrašu: „Šimašiau, ar aš kitas?“. Žvėryne ant sienos išpurkštas įžeidus užrašas R. Šimašiaus atžvilgiu.

Kaip rašė BNS, Lietuvos policijos duomenimis, lentelė ant V. Kudirkos paminklo pastebėta pirmadienį, apie penktą valandą ryto.

Teigiama, kad netrukus pareigūnai nukabino lentelę nuo paminklo, esančio priešais Vyriausybę.

Dar viena R. Šimašiui adresuota lentelė pirmadienio rytą pastebėta ir ant Petro Cvirkos paminklo – „Drauge Šimašiau, didžiuojuosi!“.

Tačiau kaip BNS informavo policijos atstovas Ramūnas Matonis, pranešimo apie šį įvykį suvestinėse nėra.

Vilniaus miesto meras šiuo metu atostogauja. Jo atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas DELFI sakė, kad savivaldybė smerkia tokias akcijas.

„Pirmiausia, net jei tai ir pilietinė nepaklusnumo akcija, ji vis tiek turi būti suderinta su savivaldybe. Ji suderinta nebuvo. Savivaldybė tam leidimo nebūtų išdavusi, nes, kiek suprantu, tų lapelių prikabinta ant privačių ar viešų pastatų. Teks juos nukabinti“, – sakė A. Zubriakovas.

Jis teigė kol kas pats apie užrašus ir iškabas žinąs tik tiek, kiek yra pasklidę nuotraukų socialiniuose tinkluose.

„Susirinksime informaciją, bet čia sunku būtų nustatyti, kas tai padarė. Viskas yra tvarkoje – demokratija, bet nereikia teršti miesto“, – sakė A. Zubriakovas.

Reakcijos – po lentelės nukabinimo

DELFI primena, kad diskusijos visuomenėje bei tarp politikų prasidėjo tuomet, kai šeštadienio (liepos 27 dienos) naktį „Grindos“ darbuotojai nukabino karininko Jono Noreikos – Generolo Vėtros atminimui skirtą lentą nuo Mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos pastato sienos.

R. Šimašius sakė, jog lentą nuimti apsisprendė siekdamas, kad būtų taikomas „vienodas principas“ visiems atminimo ženklams, kurie susiję su totalitariniais režimais – tiek kalbant apie Žaliojo tilto skulptūras, nukeltas prieš ketverius metus, tiek apie ženklą J. Noreikai.