„Labai daug aptarėme: ir heraldiką, ir pavadinimus, ir galimybių, kaip turėtų būt. Rezultate nusprendėme perduoti klausimą valdybai, kad ši sudarytų iniciatyvinę grupę dėl galimybės kalbėtis su tam tikrais politiniais ir visuomeniniais veikėjais, ar sutiktų Lietuvoje įkurti naują politinį darinį, kuris apimtų įvairių sluoksnių, įvairių mąstymų žmones“, – BNS sakė partijos lyderis Remigijus Žemaitaitis.

Jis teigė kol kas negalintis įvardinti nei pavardžių, nei konkrečių politinių jėgų, su kurių atstovais bus kalbama, tačiau atskleidė, kad viena iš politinių partijų, su kuria bus kalbama, šiuo metu turi atstovų Seime.

„Kalbėsime ir su esamomis partijomis, ir su visuomenės veikėjais, kurie per rinkimus mums padėjo, patarinėjo, o gal galėtų ir į veiklą įsitraukti. Viena partija yra centro, kita krikdemiška, yra ir liberalų“, – teigė R. Žemaitaitis.

„Viena tarp jų – parlamentinė. Nelabai galiu sakyt kokia“, – pridūrė jis.

„Tvarkiečių“ lyderis patikino, kad tai tikrai nėra nei Darbo partija, nei „socialdarbiečiai“. Jis teigė besitikintis, kad pavyks rasti bendrą kalbą su „tais 10 žmonių“ ir įkurti naują politinę partiją.

„Manau, kad tai išsispręs per porą mėnesių. Valdyba rinksis rugsėjį mėnesį, tada ir galima laukti žinių“, – sakė „tvarkiečių“ lyderis.

Anot R. Žemaitaičio, kol kas partijos taryba nusprendė, kad naujai politinei jėgai, jeigu ją pavyks sukurti, bus reikalingas naujas lyderis.

„Būtų gerai, kad būtų kitas lyderis. Pagalvojome, kad aš daugiau siejamas su „tvarkiečių“ partija, todėl jeigu pavyktų įkalbėti žinomą ir nepartinį žmogų, visuomenininką, tai aš manau, kad jis galėtų būti tos jėgos lyderis“, – teigė R. Žemaitaitis.

Partijos tarybos posėdis vyko penktadienį per partijos vasaros stovyklą Tauragės rajone. Ten buvo svarstoma ir keisti partijos pavadinimą į „Liberaldemokratų partija“ arba „Suvereni tauta“.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcija Seime neseniai pakeitė savo pavadinimą, prie jo pridėjusi „Suvereni Lietuva“.

Partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis ir anksčiau BNS yra sakęs, kad neatmeta galimybės jungtis su kokiomis nors kitomis politinėmis jėgomis arba apskritai kurti naują partiją.

R. Žemaitaitis partijos pirmininko pareigose pakeitė ilgametį lyderį Rolandą Paksą, atsistatydinusį po 2016 metų Seimo rinkimų.

Šiuo metu „Tvarka ir teisingumas“ kaip juridinis asmuo yra teisiama korupcijos byloje, ji kaltinama iš kyšių ar neteisėtai iššvaistyto turto gavusi daugiau nei 350 tūkst. eurų.