Politikas apie tai paskelbė savo socialinio tinklo „Facebook“ anketoje: „Žinutė visiems besirūpinantiems. Sveiki, meilė daro stebuklus! Mūsų dukros Julytės būklė stabilizuojasi ir pamažu gerėja. Žinoma, dar laukia ilga kelionė ir jūsų palaikymas suteikia daug jėgų.

Gydytojai ir artimas bičiulių ratas padeda kuo gali. Visus, kuriuos palietė šį istorija, kviečiam dalintis gerumu su jūsų aplinkoje esančiais vaikais“.

DELFI primena, kad politiko šeimai keliaujant su šeima po Lietuvą Rokiškyje jo mažametę dukterį partrenkė automobilis. Vairuotojas iš įvykio vietos paspruko, o sunkios būklės vaikas atsidūrė ligoninėje, ją ištiko koma.

„Policija tvarkosi. Kiek žinau, liudininkai padėjo sulaikyti neblaivų vairuotoją. Kol į įvykio vietą vyko policija, jis patraukė automobilį. Nepabėgo, jį tiesiog perstatė kitur. Žmonės kaip ir bandė neleisti, kiek girdėjau, kiek mano ausys leido suprasti, nes žvilgsnis buvo visai kitur, gelbėjau dukrą, dirbtinis kvėpavimas ir taip toliau“, – įvykio aplinkybes anksčiau prisiminė parlamentaras.

R. Šarknicko teigimu, šeima sulaukė didžiulio palaikymo. Už juos ne viename mieste bendruomenės laikė mišias bei meldėsi, nors asmeniškai šių žmonių politikas teigė net nepažįstantis.