Paklaustas, ar ši informacija teisinga, G. Nausėdos komunikacijos vadovas Aistis Zabarauskas DELFI sakė to negalįs nei patvirtinti, nei paneigti.

E. G. Bogdanienė – tekstilininkė, pastaruoju metu einanti Vilniaus dailės akademijos prorektorės pareigas.

E. G. Bogdanienė 1985 m. baigė Lietuvos Valstybinį dailės institutą (Vilniaus dailės akademija) tekstilės programą. Nuo 1990 m. dirba VDA Tekstilės katedroje. Nuo 1999 m. yra LDS narė. 2002 – 2011 m. buvo Tekstilės katedros vedėja.

2005 m. suteiktas VDA docentės pedagoginis vardas. Nuo 2008 m. išrinkta VDA Senato nare, mokslo ir meno komiteto pirmininke. Nuo 2011 m. – VDA Prorektorė studijoms, Senato studijų komiteto pirmininkė. Nuo 2011 m. dirba profesorės pareigose.

Nuo 2012 m. – tarptautinio profesinio tinklo ArcInTex narė. 2013 – 2014 m. – Lietuvos Rektorių konferencijos Studijų komiteto pirmininkė.

G. Nausėda dalį savo komandos pristatė dar liepos pradžioje. Tąkart jis pranešė, kad kanceliarijos vadove paskirta Algė Budrytė, anksčiau vadovavusi G. Nausėdos rinkiminiam štabui. Prezidento kabineto vadovė bus Ieva Ulčickaitė.

Užsienio politikos grupei vadovauja Asta Skaisgirytė-Liauškienė. Naujai aplinkos ir infrastruktūros grupei vadovaus Jaroslavas Neverovičius. Teisės grupės vadove bus Jūratė Šovienė, o ekonominės ir socialinės grupės vadovu taps Simonas Krėpšta.

Vidaus politikos grupei vadovaus Povilas Mačiulis. Komunikacijos grupei vadovauja Aistis Zabarauskas.

Prieš kelias dienas prie komandos prisijungė ir dirbti pradėjo kadenciją baigęs kariuomenės vadas Jonas Vytautas Žukas. Jis tapo G. Nausėdos patarėju nacionalinio saugumo klausimais.

Prezidentūroje lieka dirbti ir Giedrius Krasauskas. Anksčiau jis ėjo prezidentūros kanclerio pareigas, o G. Nausėdos komandoje užims vicekanclerio kėdę.

„Man reikia ne pritarėjų, man tikrai reikia patarėjų, kurie suprastų savo vaidmenį ir suprastų to vaidmens atsakomybę“, – kitą rytą po prezidentinių rinkimų DELFI paklaustas apie tai, pagal kokius kriterijus burs savo komandą, kalbėjo G. Nausėda. Jis pridūrė, kad pirmiausia ir svarbiausia kandidatų savybė – profesionalumas.

„Pirmiausia – profesionalumas ir geras savo srities išmanymas, kuris yra absoliučiai kertinė savybė. Padorumas – kas be ko. Manau, kad man reikalingi žmonės, kurie nesistengtų pritarti manajai nuomonei, ypač tais atvejais, kai ji nėra iki galo susiformavusi, kad jie padėtų man ją susiformuoti. O jei aš turiu kažkokią išankstinę nuomonę, galėtų ir kritiškai ją įvertinti, apšaudyti ir tada galėtume priimti optimalų sprendimą, optimalų variantą“, – interviu DELFI gegužę kalbėjo G. Nausėda.